.
לאחר כל פרוייקט, צוות שיפוצים פלוס מתקשר ללקוח לחוות דעת וציון.
איכות העבודה
עמידה בזמנים
אדיבות
תמורה למחיר
מבוסס על 0 חוות דעת
מתקנות החשמל: מעגל סופי תלת-מופעי, לא יזין יותר ממכשיר תלת-מופעי אחד, אלא אם כן לכל מכשיר מותקן מבטח המיועד לו בלבד, להגנה בפני עומס יתר. כוונה שבמתקן בייתי מעגל תלת פאזי (היוצא מהלוח) יזין רק צרכן תלת פאזי. אסור להתפצל ממעגל תלת פאזי לצרכנים חד פאזיים. צריך שקע נפרד ממעגל אחר.
בנוסף במידה ומדובר במנוע פנימי הרצת מנוע המיועד ל 60 הרץ ב 50 הרץ בעייתית מכיוון שעלולה לגרום למנוע לצרוך רם גבוה יותר ולהתחממותו. רצוי מכשיר שיהיה מותאם ל 60/50 הרץ. במקרים כאלו יש להשתמש בממיר תדרים.
אין לחברת חשמל תקן בעניין למעט תקנות החשמל מעגלים סופיים שהם מסתמכים עליהם בבדיקה. חברת חשמל לא פותחת שקעים (התקנות שקעים בצורה לא תקינה לרבות צנרת בקיר ומוליכים לא תיקניים כמו שטח חתך קטן מדי האחריות נופלת על החשמלאי המבצע ולא על בודק חח"י, רבים מהחשמלאים סבורים שברגע שעבר ביקורת האחריות שלהם נגמרה וזה לא נכון עובדה הם חותמים בבדיקה) אלא בודקת שיש הימצאות מוליך הארקה. רק לוודא שההתקנה נאותה.
אין לי מושג מאיפה שמעת את זה. כאשר יש גוף תאורה מתכתי הבודק מטעם חברת חשמל מוודא שהוא מאורק. ולהיפך כאשר יש גוף תאורה פלסטי אין לו מושג אם קיים מוליך הארקה בקופסת חיבורי החשמל בתקרה לכן יותר מקשה עליו הבדיקה. גופי תאורה מתכתיים דורשים חיבור הארקה אלא אם הם מוגדרים בעלי בידוד כפול או בידוד מוגבר.
שוב, למעט מה שרשמתי בדרישות החוק כל עניין לגופו. מזגן 2 כו"ס זה מזגן של 1468 וואט שזה כ 6.5 אמפר. או מקרר שחוץ מזמן הפשרה קצר הצריכה שלנו נמוכה מאוד. ברור לך שאין צורך במעגל מיוחד. לעומתו אם תחבר צרכן מעל 3 קילווואט ומעלה בהתאם למתקן דירתי ושטח החתך מוליכים 2.5 ממ"ר לא תוכל להעמיס עוד צרכנים על המעגל ותצטרך מעגל ספציפי לו. הכול לפי מה שמחייב מספר גדול יותר של מעגלים.
ניתן להתפצל משקע קיים ב 2 צורות בהתאם לתקנות: במידה והשקע בעל מהדקים כפולים המאפשרים חיבור 2 מוליכים בכל מהדק מותר לחבר מוליך נוסף והם חייבים להיות בעלי אותו שטח חתך!! אם מדובר במהדק יחיד מותר לחבר 2 מוליכים במהדק השקע בתנאי ששטח החתך זהה ואינו עולה על 1.5 ממ"ר. אפשרות נוספת להסתעף באמצעות מהדקים מיוחדים (לוסטרה קלמרה או מהדקים מהירים תקניים למשל) בתוך התיבה בתנאי שהתיבת שקע מהסוג תיבת הסתעפות בקיצור שלא תהי בה צפיפות
לא מכיר תקן רשמי בעניין למעט שכיום חברת החשמל בבואה לבצע ביקורת למבנה לפני חישמול לעיתים הבודקי חשמל דורשים לחצן ולא מפסק. הסיבה לכך שבמרפסות התריס עלול לרדת על פעוט למשל ולכן סיבה בטיחותית. לגבי חלונות לא נראה שיש בעיה בעניין
לא רשמת האם מדובר בכבל הטמון באדמה במישרין או בצינור שכן תקנות החשמל משתנות. תקנות אלה אינן מפרטטת איך לתקן כבל אלא את הדרעשה כדלקמן: בידוד ואטימת החיבור 17. (א) הוסר בידוד ממוליך כבל לפני חיבורו, יבודד מוליך הכבל מיד לאחר חיבורו באופן שרמת הבידוד החדשה לא תיפול מן המקורית. (ב) נוסף על האמור בתקנת משנה (א), במקום החיבור יוגנו מוליכי הכבל ומעטי הכיסויים בפני אדים, רטיבות, קרינת שמש ושאר סכנות בהתאם למבנה הכבל ומקום התקנתו. ניתן להזמין חשמלאי שיתקן את הכבל באמצעות למשל מופות (כגון מופת Reychem) בעלות שרוולים מתכווצים המכילות דבק אפוקסי. תוספות כגון עמוד תאורה שמומלץ ביותר מוליך הארקה נוסף לכבל וקופסאות על בטון אטומות לא שלא אפשרי רק סתם פתח לעוד תקלות עם הזמן.
אם כוונתך למוצר שרכשת שה output שלו 12v וה input שלו הוא למשל 100-240 וולט. והוא בא עם שקע אמריקאי אתה צריך מתאם משקע אמריקאי לישראלי ותרשום בגוגל תראה כבר בתמונות. אם מדובר במוצר 12v כניסת מתח עם תקע אמריקאי. תצטרך ממיר מתח מ 230/12 וולט 24 וואט הספק עם שקע יציאה. קצת לא ברור לכן תמיד עדיף להעלות תמונה עם נתוני המוצר.
על המנוע אמורה להיות טיקטה שבא רשום הנתונים כגון: rated voltage, rated current, rated power. היצרן בוחר controller המתאים למנוע. בקר זה יתכן שמספק אנרגיה או באמצעות igbt's אט mosfets. כך או כך בקר קטן מדי למנוע יתכן שיגרום למנוע לא לעבוד טוב ואף להתחמם עד שריפה במנוע. או לבקר עצמו יכול להיגרם נזק במידה ואינו מוגן כנגד overload.
תלוי. השקעים עמידים ל 16 אמפר הכי בטוח לא לעבור את ה 14 אמפר נותן קצת מעל 3000 וואט. השאלה האם מדובר ב 2 צרכנים שכל אחד 1700 וואט או סך הכול 1700 וואט? והאם המעגל המזין אץ השקע מוגן במבטח בלוח של 10 אמפר או 16 (במטבח שמים בדר"כ 16 אך נתקלתי גם במיגלים 10 אמפר)
זו גם אופציה. חשבתי שאתה חשמלאי שהתקלה אצל לקוח ולא אצלך
ראשית כל עבודת חשמל לרבות בדיקות חייבת להיעשות רק על ידי חשמלאי בעל רישיון בתוקף. שנית לא סומכים על צבעים למרות שבתקנות החשמל צבע כחול משמש כמוליך אפס/ניוטרל. יתכן שהשתמשו בו כמוליך מופע למרות שזה לא תקין וזה אפשרי רק בתנאי שבקצוותיו הולבשו שרוולי כיווץ בצבע חום. מעבר לכך המוליך הכחול שאמור לשמש כמוליך אפס (אפס פוטנציאל אך עדיין מוליך נושא זרם) נחשב כך כל עוד הוא מחובר לפס אפסים שבלוח הבית. אם למשל הוא מנותק מפס זה אז הוא מוליך שמחובר לצרכן מצידו השני והוא בעל פוטנציאל. בכל מקרה ממליץ לך להביא חשמלאי שיתקן את הזליגה/קצר. עבודה על חשמל ללא רישיון הינה סכנת חיים ואסורה על פי החוק
תיקון: טעיתי בתשובתי. למעשה תקנות החשמל אינן מאפשרות הסתעפות אופקית משקע לשקע מעבר למרחק 30 ס"מ. ז"א שמותר להסתעף משקע אחד לשני כאשר המרחק בין מרכזי השקעים לא יעלה על 30 ס"מ. לכן התקנה בין השקעים במרחק 1.5 מטר אסורה.
2 פאזות שונות עם אותו אפס זה אותה פאזה רק מתפצלת כנראה באמצעות מהדק,לשני שקעים שכן אם היה מדובר ב 2 פאזות שונות ואפס משותף זה מצב לא תקין. לכן צריך חשמלאי שיבדוק את החיבורים ואם יש מגע רופף שיבצע תיקון. לא ממליץ לך לבצע עבודת חשמל במידה ואינך בעל רישיון חשמל בתוקף. זה מסוכן ובניגוד לחוק
לכל שקע מאריך (וגם שקע קופלונג שכביכול החיבור נראה הפוך) מסומן בבירור L1 - מופע (מתח חי) צבע חום ו N מוליך אפס (ניוטרל) צבע כחול. כך גם מופיע בתקנות החשמל. אם מדובר בחיבור הפוך מכשירים אמנם יעבדו מאחר ומדובר במתח חילופין (למעט מוצרים המוגנים פנימית נגד היפוך מופע) אך המצב מסוכן. למשל קח בית מנורה שמגע המופע פנימי והתבריג מחובר לניוטרל. יוצא שהתבריג מחושמל בזמן עבודה. ישנם מוצרים שחיבור נכון הוא קריטי. למשל מוצר שממתג את L1 וכתוצאה מהפיכה בכבל המאריך יוצא שהמוצר ממתג את הניוטרל. לכן פנימית במכשיר עדיין יש מתח חי. כנראה מי שהרכיב את הכבל הסתמך על כך שזה מתח חילופין בלי מחשבה רבה
בגדול המנועים תלת פאזיים המתאימים בעיקר הם: מנועי סינכרוניים, אסינכרוניים, אסינכרוניים עם רוטור מלופף ואסינכרוניים עם רוטור כלוב(מקוצר) מלבד זה בדר"כ בטיקטה (name plate) רשום ען הוא מותאם לעבוד עם בקר תדר (inverter duty למשל) גם אם לא רשום יש לבדוק שרמת הבידוד של המנוע class F,H. מתחת לכך המנוע עלול להיפגע עם הזמן כתוצאה מ voltage spikes שהבקר תדר מייצר. בנוסף, במנועים גדולים שלא רשום שמותאם לבקר תדר. רצוי להתקין מייסבים מבודדים או בידוד על הציר (shaft) או להאריקו על מנת למנוע voltage spikes.
ישנן שיטות רבות מתכנות מיקרו בקר ארדואינו, מונה (counter) בר תכנות אם אפשרות איפוס בלחיצה מספר 6 או למשל סלקטור (למשל בורר תכניות כמו של תנור אפייה) עם 5 מצבים. בכל זאת מאחר ואתה מזין דרך שקע רשת ובמיוחד הקשת שנראית מהתמונה מתכתית ותצטרך להאריקה. זו עבודה שרק חשמלאי בעל רישיון חשמל בתוקף אמור לבצע.
אם ציות לתקנות החשמל שכנראה אינך מודע להם הופכת אותי לחסר פרקטיות אז בשמחה לא אהיה פרקטי
לא ממש מחייב אם כי זרם הצריכה תגיע בסביבות 11.5 אמפר (ההספק הנקוב במזגן הוא ביציאה ויש להוסיף עוד כ 15-20 אחוז צריכה בהספק כניסה) אם תחליט שכן למשל במידה ותזין דרך שעון שבת. יש קונטקטורים לפס דין בלוח עם ל 20 אמפר וזה מספיק. אני מניח שהמבטח בלוח המגן על המעגל הינו 16 אמפר (c16)
על פניו נראה שהנתונים תקינים (מניח שאם הספוט חשוף למגע לא נגעת עם האצבעות) תןכל לשלוח צילום של השנאי (נתונים) וצילום של המנורה?
אישית אני נגד נקודות חשמל כמו תאורה ובמיוחד שקעים על חומר כמו עץ שהינו מתלקח.
אני שוב מדגיש שכל עבודת חשמל חייבת להתבצע על ידי חשמלאי בלבד בעל רישיון בתוקף.
רק מסוג כבה מאליו (עם תקינה UL94-HB)
אתה יכול לקחת למשל שלישיית שקעים על הטיח שלדעתי עובר את המידות שציינת ולקבע אותה לקיר באמצעות קדיחות. זה גם יסתיר את הקופסא בקיר. כמובן ביצוע העבודה רק על ידי חשמלאי בעל רישיון בתוקף ומתאים
סביר להניח שגוף חימום מקצר (לא שרוף) ותצורך טכנאי תנורים. לגבי המפסק של המעגל המזין את התנור. לא מחייב שאינו תקין מכיוון שיש מושג שנקרא סלקטיביות בין מפסקים. שנקרא סלקטיביות בין מפסקים וכאשר גודל הקצר עובר אותו אין לדעת מי יגיב ראשון המפסק של המעגל או הראשי של הבית. מעבר לכך מומלץ שהחשמלאי יבדוק את הממסר פחת שלא נפל שכן היה אמור להגיב גם במידה ומדובר בקצר להארקה.