משרד תמר אשר-אבנון, אדריכלים הינו ייחודי מבחינת הגישה ורוחב היריעה של השירותים ללקוח. המשרד מתמחה בתכנון בתי מגורים ללקוחות פרטיים שרוצים להגשים את חלומותיהם, לעבור את חווית התכנון והבנייה בצורה חיובית ולשמור על תקציבם ועל שפיות דעתם. כמו כן, המשרד מנוסה בתכנון וניהול שיפוצי דירות ובתים כולל פיקוח צמוד, בניית תקציב מראש ומעקב שוטף בזמן הביצוע.
לאחר כל פרוייקט, צוות שיפוצים פלוס מתקשר ללקוח לחוות דעת וציון.
איכות העבודה
עמידה בזמנים
אדיבות
תמורה למחיר
מבוסס על 7 חוות דעת
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
הערה: פרוייקט זה בוצע מחוץ לשיפוצים פלוס.
מציג 41 תשובות אחרונות מתוך 48 בסה"כ:
שלום אלי, תלוי מה מידות המרפסת והיכן נמצאת היציאה מהבית. אם תשלח לי תכנית אוכל ליעץ לך.
שלום לימור, הקבלן צודק. בשלבים שונים של הבנייה גודל הבית נראה שונה, וזאת בעיקר בגלל הגוון של הקירות בשלבים השונים. הכי דומה למצב הסופי נראה הבית בשלב השליכט (הטיח הלבן). עד אז יש להאזר בסבלנות ולסמוך על האדריכל שלך שתכנן את הבית לפי הנחיותייך.
שלום יעקב, אם תבדוק חדרי מדרגות בבניינים שאתה מכיר תוכל לראות כי דלתו הדירות לעיים קרובות מאוד זו לזו, אפילו עד כדי 40 ס"מ. אין הגבלה חוקית בעניין זה, והדרך הטובה ביותר היא להגיע להסכמה עם השכן.
ב"ארכיג'וב", למשל.
שלום גרי,
אכן זה תלוי בתכנית החלה במקום הספציפי כפי שאמרו קודמי, אבל "מגורים א'" בדרך כלל מוגדר כאזור בעל צפיפות נמוכה (חד או דו משפחתי, 2 קומות + מרתף, לעתים גם עליית גג). אזור מגורים ב' מתאר צפיפות גבוהה יותר כמו שתיארת ואזור ג' מתאר בדרך כלל בנייה רוויה, כך שאל תעלה את תקוותיך יותר מדי...
שלום עופר,
זהו סימון חתך. במקום אחר בגרמושקה מופיע חתך א-א המתאר את הבנין לאורך הקו המחבר בין שני סימוני א'.
אדריכלית תמר אבנון.
שלום טל,
אני מחזקת את דעת רוב המגיבים הנכבדים. הנחה לרוחב תייצר יותר תחושת מרחב. מכיוון שרוב הדירות אצלנו קטנות יותר מאשר היינו שואפים - כדאי להשתמש בכל טכניקה המייצרת תחושת מרחב.
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום יעקב,
כדי לא להסתבך עם השכנים ולא למשוך תשומת לב של הרשויות (מה שעשית אינו חוקי) אני מציעה לך להזמין חלון ויטרינה שמגיע עד הרצפה ולא להסיר את המעקה. כך תאפשר פתיחה מלאה מבחינת אור ואוויר, הבטיחות תישמר וגם לא ייראה שינוי בחזית הבניין.
אדריכלית תמר אבנון.
שלום משה,
האדריכל שופק צודק בהערכתו.
לא ברור לי מדוע אתה מבקש עצה מבעלי מקצוע וכשאתה שומע את התשובה אתה מגיב כך. אם אתה חושב שאתה יודע כי בניה חדשה עולה 5,000 ש"ח למ"ר ושיפוץ מסיבי עולה 2,500 ש"ח למ"ר - אתה טועה מאוד וכדאי לך לשאול את עצמך מי נתן לך הערכה כזו ומה היתה המוטיבציה שלו. אני בניתי תקציבים לפרויקטים רבים והערכת האדריכל שופק נכונה והגיונית.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום יניב,
עלות בנייה בסטנדרט מכובד אך לא יוקרתי, כולל הכל, יהיה סביב 10,000 ש"ח + מע"מ למ"ר. זה כולל גם את שכר התכנון שכבר שילמת על ההיתר וכל הוצאה נוספת שכבר היתה לך.
משרדנו עוסק, בין השאר, גם בבניית תקציב לבנייה, לכן יש לנו מידע רב בנושא. אם תרצה להתייעץ עוד - אתה מוזמן להתקשר.
אדריכלית תמר אבנון
054-448-0788
שלום דוד,
בדרך כלל כן, אבל יש חריגים.
יש לבדוק בועדה המקומית שהנכס שייך לה:
כמה יחידות דיור מותר לבנות על החלקה?
האם מותר לבנות שטח מגורים במרתף?
כימצד מוגדר שטח המרתף כיום?
האם נותרו אחוזי בניה לשטח עיקרי?
ועוד בירורים שונים אשר אדריכל או הנדסאי יכול לעשות עבורך, או להדריך אותך כיצד לעשות זאת בעצמך באתר הוועדה.
אתה מוזמן להתקשר לייעוץ.
בברכה,
אדריכלית תמר אבנון
054-448-0788
שלום בני,
1.85 הוא גובה טוב כדי להסתיר בלגן. הוא נמצא מעל קו העיין. השאלה הנוספת היא כיצד ייראה המרווח הנותר עד התקרה ביחס לגובה הקיר וזה תלוי בגובה הכללי של הקומה. יחס של 2/3 - 1/3 הוא נעים. אם גובה התקרה הוא 2.70, הרי ש-1.85 הוא כמעט בדיוק 2/3. אם התקרה נמוכה מאוד יש טעם להנמיך את הקיר בהתאם. גם גובה של 1.70 נמצא מעל קו העיין של רוב האנשים.
אם תרצה עזרה נוספת אנא פנה אלי.
אדריכלית תמר אבנון
לא!
נתי,
התשובה מורכבת ותלויה בשאלות שארצה לשאול. אנא התקשר אלי ואסביר לך.
אדריכלית תמר אבנון
שלום שרית,
עלייך להתקשר עם אדריכל אשר יתכנן עבורך את תוספת הבניה, יבצע את תהליך קבלת ההיתר וידריך אותך בכל ההליכים הנוספים אשר צריכים להתבצע במקביל. לאחר קבלת ההיתר האדריכל יכין תכניות עבודה ואז יש להפיצן למכרז קבלנים. לאחר שתבחרי קבלן אפשר להתחיל את הבניה.
לפירוט נוסף את מוזמנת לפנות אלי.
בברכה,
אדריכלית תמר אבנון.
שלום אלישב,
ניתן לתכנן מערכת קורות חדשה במקום הקיימת באזורים שבהם רוצים לפנות את הקורות, בדרך כלל עד לגובה המינימלי שאפשר לנצל ביעילות לעמידה, לישיבה או לפחות לאחסון. התכנון נעשה ע"י האדריכל ותכנון הקונסטרוקציה נעשה ע"י קונסטרוקטור. אין להפקיד בידי קבלן או גגן את תכנון הקונסטרוקציה!!
ביצעתי לפני כחצי שנה פרויקט כזה באופן מוצלח ביותר. אתה מוזמן להתקשר אלי ישירות לפרטים נוספים.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית
שלום מאור,
משתי השאלות שלך אני מבינה שאין לך מתכנן ואתה מנסה להתמודד בעצמך עם בעיות תכנוניות שאין לך מספיק ידע ונסיון לפתור בעצמך. העזרות באנשי מקצוע מבצעים לא תפתור את הבניה מכיוון שמלאכתם היא ביצווע ולא תכנון. יש סכנה שאנשי מקצוע מבצעים יתנו לך עצות לפתרונות לפי האינטרסים שלהם: או פתרון שמקל עליהם, או פתרון שיבטיח להם יותר הכנסה וכד'. רק אדריכל שעובד בשבילך והאינטרס היחיד שלו הוא טובתץ הפרויקט וטובת הלקוח (אתה!) יתן לך תשובות מהימנות על השאלות ששאלת.
אף פעם לא מאוחר לשתף אדריכל בפרויקט שיפוץ, אפילו אם התחלת אותו לבד וכבר עשית החלטות שעכשיו מגבילות אותך ומכתיבות פתרונות לא אופטימליים.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום אודליה,
לא ניתן לתת עצה כזו באופן מנותק מהבנה של כלל השימוש בדירה.
אם תפני אלי ישירות אשמח לשוחח אתך ולשאול שאלות נוספות כדי להבין מה התכנון הנכון עבורך ועבור משפחתך.
תודה,
תמר אשר-אבנון, אדריכלית.
שלום אסתר,
אין תוספת בניה ללא היתר. כל תוספת דורשת היתר, גם סגירת מרפסת או קירוי שלה.
לבניה "קלה" איכותית תכונות בידוד טובות בהרבה מאשר בניית בטון ובלוקים. תכנון נכון ומפרט איכותי יתנו תוצאה מעולה בזמן קצר, ללא לכלוך (בנייה יבשה).
אנא התקשרי אלי אם תרצי עוד פרוטים.
תודה,
תמר.
שלום נדאף,
גם אם הגג הוא שלך, עדיין אין זה אומר כי יש לך זכות לקרות אותו. לשם כך צריכות להיות לך זכויות בניה שאינן מנוצלות.
גם אם יש לך זכויות בניה כאלה - אתה בהחלט צריך אישור (לא מהעיריה אלא מהועדה המקומית לתכנון ובניה).
יש אמנם פטור מהיתר בתנאים מסוימים לפרגולה המוקמת על גג פרטי של בית משותף, אבל המבנה שאתה מבקש להקים אינו פרגולה כמשמעותה בחוק אלא קירוי מלא.
אם תרצה שאדריך אותך לגבי פניה לועדה המקומית אנא צור אתי קשר .
בברכה
תמר.
שלום נעמה,
אם זהו בית משותף ויש לך שכנים מלמעלה, אז התקרה אינה תקרת רביץ.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום דודי,
אסור לפרק קיר ממ"ד.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית
שלום אור,
ניתן - כן.
רצוי או מומלץ - לא.
קיר ההדף מוכתב ע"י פיקוד העורף. הריסתו מהווה עבירה על חוקי הבניה ועלולה לסבך אותך בעתיד, בעיקר בזמן מכירת הדירה או בקשת משכנתא.
גם אם תחליט להרוס בכל זאת - חובה להתייעץ עם קונסטרוקטור, מכיוון שקרוב לודאי כי הקיר הזה נלקח בחשבון בעת התכנון הקונסטרוקטיבי של הבנין ויש לו תפקיד בתמיכת התקרה. קונסטרוקטור יתן לך פתרון לתמיכה חלופית.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום משה,
בעקרון - כן.
פסיפס זכוכיתי של בריכה הינו בעובי של כ-4 מ"מ. ביחד עם דבק מיוחד למטרה זו במפרט מקצועי בשכבה של כ-6 מ"מ - יתווסף כ-1 ס"מ לעובי החיפוי. זה בהחלט נסבל מבחינת הקטנת מידות הנטו של הבריכה, בעיקר לאור האלטרנטיבה (פירוק החיפוי הישן, יישור הקירות בטיח מיוחד וחיפוי פסיפס) שתהיה יקרה הרבה יותר.
הכשל עלול להיות בעיקר בקצוות ובפינות: חיבור עם הסקימרים או תעלת הגלישה, בסולם, בג'טים לכניסת המים וכד'. שם יש לעבוד בזהירות ובמקצועיות.
יש להשתמש במפרט מסודר לחיפוי בריכות של חברה ידועה ומקצועית כגון "גילאר" (מוצרי סיקה), כרמית וכד'.
בברכה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום תהילה,
שיפוע גג הרעפים נקבע משיקולים אדריכליים ואם את רוצה לשנות אותו - את צריכה להתייעץ עם האדריכל שלך. שיפועים שונים מתאימים לסוגי רעפים שונים ובנוסף - לשינוי הזווית יכולות להיות השלכות אסטתיות על החזיתות ובמקרה של גג גלוי - גם השלכה על החלל הפנימי.
לגופו של עניין: שיפוע של 40% (כ-22 מעלות) הוא מינימלי לרעפי חרס. שיפוע של 35% (כ-19.5 מעלות) הוא מינימלי לרעפי בטון. שיפוע של 30% הוא (כ-17 מעלות) אינו תקני לרעפים אלא רק לחיפויים שונים בצורת לוחות דמויי רעפים.
כאמור, אני מציעה לך לא לעשות החלטה כזו בעצמך.
מבחינה חוקית - מה שמעניין את הרשות בבדיקה לטופס 4 הוא הגובה העליון של הגג שעליו התחייבת בבקשה להיתר. אם גובה זה לא ישתנה (הוא יופיע בתכנית המודד הסופית שתוגש לקראת טופס 4)- קרוב לודאי שהבודק אפילו לא יבחין בהבדל.
תודה,
תמר אבנון, אדריכלית.
שלום ליה,
אסלה היא אסלה היא אסלה.
אני מציעה ללקוחותי לבחור אסלות נוחות ואיכותיות ולא לבזבז כסף על גימיקים, במיוחד לא גימיקים חדשים.
כדאי להתייחס בחשדנות למבנה חדש שאולי מבטל בעיה אחת אך יוצר בעיות חדשות שעדיין לא נוסו מספיק ועדיין לא הצטבר עליהן נסיון מוכח.
יש כמה עקרונות בסיסיים לבחירת אסלה. את מוזמנת להתקשר אלי ואסביר לך בפירוט.
תודה,
תמר.
התקשר אלי ואסביר לך
שלום אלי,
הקורה שיש לך במרפסת אמנם "מרגישה" כהכנה לקירוי, אך חוקית אסור לקרות שום שטח מבלי שייספר וייחשב באחוזי הבניה. מרפסת מקורה אשר מוקפת בקיר אחד או שניים נחשבת כשטח שירות. מרפסת המוקפת ב-3 קירות נחשבת כשטח עיקרי!
מנסיוני, בדירות הקבלן דואג בדרך כלל לנצל את אחוזי הבניה עד תומם, לכן אני בספק רב אם יש לך רזרבה של 17 מ"ר. גם אם כן - הקירוי יהיה חוקי רק לאחר שתעבור תהליך מלא של היתר בניה.
אם תרצה לבנות פרגולה - החוקים הם אחרים אבל פרגולה אינה קירוי מלא. יש חוקים המאלצים פתחים של לפחות 50% בקירוי.
אם תרצה לשמוע הסבר יותר מפורט אנא התקשר אלי.
בברכה,
אדריכלית תמר אבנון
אם יש לך שטחחי בניה רזרביים (ניתן לבדוק זאת במסמכי היתר הבניה)
שלום יואב,
שכר אדריכל להוצאת היתר יהיה בתחום 18,000 - 25,000 ש"ח, מכיוון שלא משנה מה גודל הפרויקט - הפרוצדורה הביורוקרטית הכרוכה בהיתר היא רבה וסבוכה, ודאי בבנין בן 40 שנה.
בנוסף יש לקחת בחשבון שכר קונסטרוקטור, הוצאה על מדידות ע"י מודד מוסמך (אי אפשר להתחיל תהליך ללא מפת מדידה מעודכנת ואי אפשר לקבל היתר ללא מדידה סופית) והוצאות של צילומים והעתקות שלא ניתן להתחמק מהן: למרות שלכאורה התהליך אמור להיות מקוון יש רשויות שעדיין דורשות "גרמושקה" בנייר. אגרות לא יהיו משמעותיות במקרה זה שאין בו תוספת בניה.
קח בחשבון שאם יש בבנין עבירות בניה שצריך לעשות להן לגליזציה - העבודה עלולה להיות יקרה יותר.
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להתקשר אלי.
בברכה,
תמר.
אנא התקשר 054-448-0788
שלום רות,
חבל שלא צירפת תמונה גם של השטח מעל הגז.
הגוון הירקרק/אפרפר נובע משימוש בזכוכית רגילה. אפשר להימנע ממנו ע"י ציון "זכוכית "קליר" (נטולת עופרת) בהזמנה. זה יותר יקר באופן משמעותי.
עצתי לבחור בזכוכית מט. נראה שיש כבר הרבה שטח מבריק במטבח, ולא יזיק להרגיע קצת.
בנוסף, על מבריק רואים יותר לכלוך, התזות, טביעות ידיים וכד'. מט יותר פרקטי.
את הגוון הלבן משיגים ע"י צביעה של הזכוכית בחלקה האחורי (אם רוצים לבן אמיתי) או ע"י שימוש בזכוכית חלבית (לא לשכוח "קליר" כדי שהתוצאה לא תהיה ירקרקה).
אגב, מכיוון שכבר יש לך גוון ירקרק בהדפסים של הקלפות - כדאי לך לבדוק כיצד נראית הזכוכית הרגילה - אולי הגוון הירקרק שלה יתאים לך ותוכלי לחסוך בהוצאה על זכוכית נטולת עופרת.
כדאי לדרוש מהספק דוגמאות מכל האופציות שהזכרתי כדי שתוכלי לקחת אותן לשטח ולבדוק במקום עם האור הטבעי, התאורה, ההשתקפות של המשטח השחור, ההתאמה להדפסי הפרחים וכד'.
אם תרצי עוד ייעוץ אנא התקשרי אלי, אשמח לעזור.
תמר.
הפיכת החלון לדלת דורשת אישור מכיוון שזהו שינוי במעטפת אל זה לא העניין העיקרי בבקשה שלך.
חלוקה לשתי דירות בהחלט דורשת אישור, ולא תמיד יש אפשרות לאשר זאת. לאחרונה מקלים בב'קשות כאלה ואף עבר חוק המאפשר זאת במקומות שלא היה מאושר קודם - אך כל רשות חוקים משלה ועלייך לבדוק במחלקת ההנדסב/ועדת תכנון ובניה במקום מגורייך. אם תרצי עזרה נוספת אנא התקשרי אלי.
שלום דוד,
המשיב הראשון צודק לגבי העומס המותר, אם אכן המרפס מחושבת לעומס של 500 ק"ג למטר מרובע, אבל הנתון שקיבלת נשמע קצת מדאיג.
התקן מחייב 150 ק"ג למ"ר בבניני מגורים ו-350 ק"ג למ"ר במרפסות כך שעומס של 500 ק"ג למ"ר נשמע לי חריג והייתי בודקת את מהימנותו.
מצד אחד - זה בית חדש והדירה הינה דירת פנטהואז שיתכן שהינה "משודרגת". מצד שני - זו בניה קבלנית. בדרך כלל קבלנים לא מתנדבים לבנות הרבה מעבר לתקן המחייב.
שווה בדיקה נוספפת.
בברכה,
תמר.
שלום אדוה,
במידות שציינת קשה להבין כיצד יוכלו להיכנס 3 האלמנטים ההכרחיים בחדר הרחצה (כיור, אסלה ומקלחון) גם אם המקלחון יהיה במידות 80X80, שלא לדבר על 80X146.
אנא צרפי תכנית בה ניתן לראות היכן הדלת ומה רוחבה והיכן החלון אם יש.
צריך להיות יצירתי כדי למצוא פתרון סביר במידות אלה. הדיוק חשוב מאוד לכן יש צורך בכל הנתונים.
את מוזמנת לפנות אלי ישירות ואנסה למצוא פתרון.
בברכה,
תמר.
לא. בין מכתב האישור בתנאים (החלטת ועדה) ובין קבלת ההיתר מפריד לעתים "טופס טיולים" לא קטן שעשוי לקחת זמן רב. חוקית אין להתחיל עבודות לפני קבלת ההיתר.
הפרקט צריך להיות באותו הכיוון. לא מומלץ להחליף כיוון באותו חלל.
שלום רונית,
אכן מיקום פינת האוכל קצת רחוק מהמטבח אך המידות והפרופורציות של החלל טובות עבור פינת אוכל ואף מאפשרות הגדלת שולחן ל-12 ואפילו 14 איש במידת הצורך.
המידות של החלל המרכזי הכולל את חדר המגורים והמטבח מתאימות יותר ליעד המקורי: את ה"גבול" בין המטבח והסלון קובעים באמצעים אדריכליים (תכנון ועיצוב) ויש חופש להגדיר סלון גדול יותר או קטן יותר לפי ההעדפות שלכם, בעוד שבחלל השני אין כל אפשרות כזו והוא מרגיש קצת קטן ליעוד של סלון, ודאי בהשוואה לחלל המקורי.
לסיכום - אמליץ להישאר ביעוד המקורי למרות שהקשר בין המטבח ופינת האוכל לא אופטימלי.
אסטה מעצה זו רק אם המציאות במשפחתכם היא שמתקיימות ארוחות ליותר מ-12 - 14 איש בתדירות גבוהה מאוד וחשוב מאוד לפתוח שולחן לאורך של יותר מ-3 מטר לעיתים תכופות.
במקרה כזה אפשר לשקול החלפה של החללים, תוך הבנה שפינת הישיבה תהיה "אינטימית".
הכל תלוי בדינמיקה המשפחתית שלכם ובהעדפות, בבניה פרטית תפקידו של האדריכל לברר זאת בתהליך התכנון, במקרה של בניה קבלנית - צריך לבחור במיטב לאחר מעשה.
לגבי היתר - תומר צרפתי צודק.
שלום סופי,
חוקית - לא ניתן לעשות זאת מבלי לבקש היתר לשינוי יעוד.
מחסן מוגדר כשטח שירות וחדר (גם חצי חדר) מוגדר כשטח עיקרי.
אם לדירה יש שטחים עיקריים בלתי מנוצלים - אפשר לבקש שינוי יעוד.
ניתן לבדוק זאת ע"י עיון בגרמושקה של ההיתר הנמצאת בארכיון הועדה המקומית.
שלום ציפי,
ניתן להרחיב את המטבח ולשלב בו את פונקציית השירות. כמו כל עבודת תכנון - זו צריכה להיעשות על ידי בעל מקצוע.
יש לשים לב גם להיבט החוקי של השינוי: הפיכת שטחי שירות (מרפסת, מחסן) לשטח עיקרי אינה חוקית, ומוטב להתייעץ עם בעל מקצוע גם בעניין זה.
במחסן ניתן לתכנן פינת מחשב, אך מוטב לחשוב על כל השטח באופן כולל ולחלק אותו בדרך הטובה ביותר, לאוו דווקא כמו שמחולק עכשיו.
את מוזמנת להתקשר לייעוץ.
שלום אלונה,
לפי ניסיוני, פרויקט כזה עשוי לעלות בין 250,000 - 400,000, תלוי ברמת התכנון והביצוע.
רמה קבלנית נמוכה תהיה בטווח התחתון של המחיר. בטווח העליון תהיה רמה איכותית של תכנון וביצוע. כדאי לקחת בחשבון את המצב הכללי של הדירה והבנין ולשקול האם יש רצון להתאים את השיפוץ לרמה מסביב או לחרוג ממנה.