תיקון נזילה במזגן - כיצד מתקנים וכמה זה עולה?
מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס
מה יכול לגרום לנזילה מהמזגן?
במקרה של מזגן חדש
אם מדובר במזגן חדש, ייתכן שהמתקין שכח לחבר את צינור הניקוז, או לא הניח אותו במקום הנכון. כדי שהנזילה תיפסק, הצינור צריך להיות מחובר לאמבטיית ניקוז ולנקז החוצה את המים המצטברים בה. אם החיבורים לא נעשו כמו שצריך, המים באמבטיית ניקוז יעלו ללא הפסק, עד שיתחילו לגלוש ויגרמו לנזילה לא נעימה.
זווית צינור הניקוז
צינור הניקוז של המזגן צריך להיות תמיד מכוון כלפי מטה. אם הצינור מותקן בזווית לא נכונה, כלומר אינו פונה כלפי מטה, או שיש בו קיפול, או עיקול קטן, הוא עלול להיחסם ולא לאפשר מעבר של מים. התוצאה תהיה כמובן נזילה.
חוסר בידוד צינורות הנחושת
טפטוף קל יכול להיווצר אם צינורות הנחושת שעוברים לאורך המזגן כולו אינם מבודדים. על צינורות נחושת חשופים וקרים, עלול להיווצר עיבוי של מים, בגלל הפרשי הטמפרטורות, מה שעלול לגרום לטפטוף קל מהמזגן, שנראה כמו נזילה.
פגמים באיטום
פגמים באיטום החיבורים של צנרת המזגן עלולים לגרום לנזילה, כאשר מתחיל לרדת גשם.
מה אפשר לעשות כדי למנוע נזילה במזגן?
טיפול שגרתי וקבוע במזגן שלכם יסייע למנוע תקלות שונות, ביניהן גם נזילה. אז מה אתם יכולים לעשות?
ניקוי פילטרים
הקפידו על ניקוי פילטרים - לא רק במקרה של נזילה, אלא גם כדי לשמור על איכות האוויר שאתם נושמים בתוך הבית, להקל על עבודת המזגן, להאריך את חייו ולמנוע תקלות מכל הסוגים. ניקוי פילטרים כדאי לבצע פעם בחודשיים בערך.
שימוש סביר במזגן
הקפידו על שימוש מתון וסביר בפעולת המזגן. כוונו את המזגן לטמפרטורה סבירה ומתונה - למשל 25 מעלות בקיץ ובחורף זו טמפרטורה מומלצת לבריאותכם, לחיסכון בחשמל ושמירה על תקינות המזגן.
שתי פעולות פשוטות אלה יסייעו לכם בשמירה על פעולה תקינה של המזגן ומניעת תקלות מיותרות.
פעולות שאפשר לבצע בעצמכם לטיפול בנזילה מהמזגן
שניה לפני שתזמינו טכנאי לפתרון התקלה, נסו לבצע כמה פעולות בעצמכם וייתכן מאוד שתצליחו לפתור את הבעיה בכוחות עצמכם:
ניקוי פילטרים
ברוב המזגנים אפשר בקלות לפרק את הפילטרים, הבנויים כרשתות רחבות על מסגרת פלסטיק. את הפילטרים שפירקתם, קחו לשטיפה יסודית תחת זרם מים חזק, עד שכל האבק יעלם. הניחו את הפילטרים לייבוש והחזירו אותם למקומם במזגן לאחר שהתייבשו.
ניעור צינור הניקוז
מחוץ לבית נמצא החלק החיצוני של צינור הניקוז של המזגן. מצאו אותו ונסו לנער אותו בעדינות, תוך שאתם נזהרים לא למשוך אותו בחוזקה, כדי שלא יתנתק החיבור למזגן. לאחר מכן, נשפו לתוכו בחוזקה, כדי לפנות את המעברים מלכלוכים שאולי הצטברו וסתמו אותו. זה עשוי לפתור את הבעיה.
נקו את המרווח שבין הפנים לחוץ
נקו את הרווח שבין החלק החיצוני של המזגן, זה שנמצא מחוץ לבית ובין הקיר לעיתים מצטבר שם לכלוך שמפריע לפעולת המזגן וגורם לנזילה.
מה עושים אם שום דבר לא עוזר?
אם ניסיתם לבצע את כל הפעולות הנזכרות למעלה וזה לא עזר, זה הזמן לקרוא לטכנאי מזגנים אמין ומוסמך. הטכנאי שיגיע, יבדוק אם הנזילה נובעת מאחד הגורמים הבאים:
חוסר גז במזגן
מצב של חוסר גז במזגן עלול לגרום להצטברות קרח. לאחר שהקרח נמס, באופן טבעי מתחילים לטפטף החוצה מים וזה נראה כמו נזילה מהמזגן. טכנאי שיגלה תקלה כזאת, יבדוק אם יש דליפה של גז מהמזגן, יתקן את מקור הנזילה וימלא את מיכל הגז.
צינור ניקוז סתום
במקרה של צינור ניקוז סתום, הניקוז לא יעבוד ולמים לא יהיה איך לצאת. כך תיווצר נזילה לא נעימה. אם מדובר בסתימה קשה ומורכבת, כמובן שטכנאי מזגנים הוא האיש שיכול לעזור לכם לפתור את הבעיה.
סדק באמבטיית הניקוז
אמבטיית הניקוז של המזגן נקראת גם תעלת ניקוז. תפקידה לאגור את המים שנוצרים במזגן בזמן שהוא עובד. נזילה מאמבטיית הניקוז עלולה להיווצר אם היא עומדת בשיפוע לא מדויק, אם יש בה סדק, או אם יש בעיה בחיבור של צינור הניקוז לאמבטיה.
הפרשי טמפרטורות
נזילה מהיחידה החיצונית של המזגן, המתרחשת בימי החורף בלבד, מעידה במרבית המקרים על מצב של עיבוי - אדים מצטברים על היחידה החיצונית והופכים למים בגלל הפרשי טמפרטורות. אם הנזילה אינה מלווה ברעשים, הרי שאין בעיה ואפשר להמשיך כרגיל.
לסיכום
יש לא מעט דברים שאתם יכולים לעשות בעצמכם כי למנוע תקלות, או נזילות במזגן.
אם כל פעולות המנע שביצעתם לא עזרו ויש בכל זאת נזילה במזגן, יש עדיין לא מעט פעולות שתוכלו ליישם בעצמכם ולנסות לפתור את הבעיה בלי לקרוא לטכנאי מזגנים,
אך אם כל אלה לא עזרו והנזילה עדיין שם - אל תהססו לקרוא לטכנאי מזגנים, שמתקן את הבעיה בקלות, במקצועיות וגם במחיר נוח - רוב תיקוני נזילות במזגנים יעלו לכם בין 280 ל - 400 ש"ח וזהו מחיר סביר לכל הדעות.
מחפשים טכנאי מזגנים ולא מצאתם ?