פינות קטנות - שינוי גדול: עיצוב למען שינוי חברתי
מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס
שינוי עיצובי שנעשה בפינות קטנות יכול להיות לפעמים בעל משמעות גדולה. מעצבת הפנים טל מימון עיצבה שתי פינות כאלה, שעשו שינוי גדול עבור מי שעשה בהן שימוש לאחר מכן.
ורוד כנקודת מוצא
הפינה הראשונה היא חדר שינה של ילדה חולת סרטן, שחלמה על חדר ורוד ומעוצב. עמותת משאלת לב המגשימה משאלות לילדים חולי סרטן פנתה למעצבת וביקשה ממנה לעצב את החדר עבור הילדה.
כשהגיעה טל לבית המשפחה גילתה כי מדובר במשפחה מעוטת יכולת, ואת החדר חולקת הילדה עם שני אחיה. החדר עצמו היה מלבני, ותפקד גם כחדר שינה לשלושת הילדים וגם כחדר משחקים כך שהיה צורך במציאת פתרון של שינוי צורה בחלל. צורך נוסף היה מציאת פתרון אחסון לבגדים מכיוון שהארון הקיים לא הצליח להכיל את הביגוד של כל שלושת הילדים. כך, נקודת המוצא של התהליך הייתה רוויה בדרישות מיוחדות ואתגרים.
מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?
מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?
התהליך החל במציאת מיטה מתאימה לכל שלושת הילדים. טל הגיעה להאוס אין, חנות המסייעת לעמותה בהנחות משמעותיות, שם נמצאה מיטה לארבעה. המשפחה כולה הגיעה לחנות לבחירת הצבע, ולמיטה הותאם ארון. תורם נוסף שהצטרף סייע כלכלית ברכישת האקססוריז הנוספים: השטיח, האהיל והווילונות.
מיטה לארבעה
ומה בנוגע לפלטת הצבעים? כזכור, הילדה רצתה ורוד, וזו הייתה נקודת ההתחלה. כדי להתאים את החלל גם לשני הבנים שחיים בחדר, הוכנסו צבעי אפור וירוק לצד נקודות צבע נוספות שהתאימו את החדר גם לשני האחים.
שילוב גוונים בחדר הילדים
שאלה בה נתקלו במהלך העבודה על החדר הייתה היכן למקם את המיטה ביחד לחלונות. הפוזיציה המוצלחת ביותר כללה הסתרה חלקית של אחד החלונות, אך לבסוף נבחר המיקום מכיוון שהיה הטוב ביותר.
כדי שהחדר יתאים לתפקד גם כחדר שינה וגם כחדר משחקים הוא היה צריך לשנות צורה, הפתרון לכך היה סגירת ופתיחת המיטה. במצב סגור החדר מתפקד כחדר משחקים, וכשהוא פתוח החדר מתאים להיות חדר שינה. כדי להשלים את התמונה חיפשה טל שטיח ואהיל שיוסיפו למראה הכללי. מצבו ההתחלתי של החדר היה חשוך מאוד ולכן נבחר אהיל הנראה כמו אשכול מנורות מחוטי מתכת צבעוניים, המכניס הרבה אור.
ממרפסת שירות לפאטיו
הפינה המיוחדת השנייה עוצבה עבור אגודת ניצן, ארגון לטיפול בלקויות למידה, הממוקם בתל אביב. אנשי האגודה פנו לטל בבקשה לעצב את הפינה הכי לא מנוצלת במשרדי הארגון. מדובר במעין פאטיו, שבמצבו ההתחלתי נראה כמו מרפסת שירות. עם זאת, היה זה המקום היחיד מחוץ למשרדים שיכול היה לתפקד כאזור המתנה, ישיבה וגם לשתיית קפה ואכילה.
מהסתכלות על האזור החליטה טל לנצל את התנאים שבשטח: מדובר באזור חוץ התחום בשני קירות חיצוניים, כאשר ישנה בליטה של 25 ס"מ בכל אחד מהם. את הסנטימטרים הללו ניצלה טל ליצירת גן תלוי. פינת הישיבה כוסתה בדשא סינתטי, שביום יום אינו הבחירה המועדפת על טל, אך הפעם נבחר דשא סינתטי במראה טבעי של שטיחי כרמל, שסיפק בצורה מיטבית את הצרכים בשטח.
בחצר הוצבו שולחנות עם רגלי ברזל המשמשים בתי קפה. אליהם צורפו ספסלי אלומיניום בצבעוניות של כחול וירוק, המתכתבים עם הלוגו של העמותה. התוצאה צבעונית ועליזה, והפינה הלא מנוצלת הפכה לפינת קפה וישיבה עבור הבאים לעמותה.
"מה שניתן ללמוד משני הפרויקטים הללו הוא שלפעמים כשאנחנו חושבים על עיצוב אנחנו חושבים על דברים בומבסטיים", אומרת טל, "ניתן גם לקחת חלל קטן ולשנות אותו לגמרי, בהשקעה לא גדולה. מצד שני גם חשוב שלא להגזים ולא לנסות לנצל כל חלל בבית. חשוב גם שיישאר אוויר, ושתשארנה גם פינות ריקות".
רוצים לבצע שינוי קטן אבל משמעותי? שיפוץ קטן מתחיל ברשימת השיפוצניקים המומלצים שלנו!