באור ישן וחדש: שיפוץ ברוח הפנג שואי לבית במושב
מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס
בית מיוחד במושב בני עטרות נבנה אי שם בשנות ה-80, ללא ממ"ד, עם מקלט בתוך הבית. בעלי הבית, זוג בתחילת שנות ה-40 לחייהם ולהם שלושה ילדים וכלב, החליטו לשנות את המצב. כך בשלב ראשון דאגו לבניית ממ"ד חדש לבית, ולאחר מכן בוצע שיפוץ כללי, שכלל תכנון ועיצוב מחדש של כל חללי הבית כולל המקלט. המעצבת ליאורה סגל יצחקי ביקשה ליצור בית חמים, נעים וכזה שיזמן שפע לכל דייריו. בנוסף לתוכניות ולאופציות השונות, הוכנה מפה אנרגטית לפי תורת הפנג שואי. לפי מפה זו הומלץ היכן למקם את דלת הכניסה ומה הם הצבעים והצורות המומלצות לכל חלל.
מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?
בית חמים ונעים שמזמן שפע
כדי להגשים את חלומם של בני הבית הוגדרו התכנון והעיצוב הכללי כשילוב של חדש-מודרני עם פריטים ישנים ששופצו או כאלה שנקנו בהשראה של ישן. הצבעוניות שנבחרה לבית הוגדרה כשילוב בין אפורים ושמנת, שיהוו את הרקע, ולתוכם נוצקו הצבע החרדל ונגיעות של אדום-כתום.
מחפשים מעצב פנים ולא מצאתם ?
הסלון הוא שילוב בין פריטים חדשים וישנים: כורסה ישנה ששופצה ורופדה ודלת ישנה שבעל הבית הפך לשולחן. ברקע משתלב טפט עם נגיעות של חרדל וחלונות עם קשת. החיבור בין חלקי הסלון מזמן לבעלי הבית ואורחיהם אינטימיות והתרגעות. הקיר המרכזי בחלל הציבורי נצבע בחרדל, שמכניס הרבה אור, שמחה וחיים לבית כולו. את הקיר ניתן לראות כמעט מכל זווית כשנמצאים בסלון, בפינת האוכל או במטבח.
פינת האוכל ממוקמת בין הסלון למטבח. שולחן האוכל האליפטי של הסבתא שופץ וקיבל מראה עדכני, שמשתלב בצבעוניות ובעיצוב הכללי. המטבח הוא לב הבית, ומאחר שבו מתנהלים רוב החיים של בני הבית, תוכנן בו אי גדול עם חיפוי פורמייקה, נוח לתחזוקה. בישיבה מסביב לאי ניתן לראות ולחוש את החוץ ואת הפנים. התאורה במטבח משלבת גופי תאורה צמודי קיר, שמאירים את משטחי העבודה, גופי תאורה מעל האי ותאורה כללית. הקו המוביל הוא שילוב של חדש בהשראה של ישן.
גם אתם רוצים לצבוע רהיטים ישנים ולא יודעים היכן להתחיל? אתם מזומנים לפנות בשאלות לפורום שלנו.
לפני השיפוץ שימשה דלת הכניסה האחורית ככניסה הראשית לבית. כחלק מהשיפוץ והמלצות הפנג שואי הוחלף צבע הדלת לבורדו והיא משמשת כעת רק את דיירי הבית. הכניסה הראשית הועברה אל החזית שפונה לרחוב.
דלת הכניסה האחורית נצבעה בבורדו ומשמשת רק את בני הבית
האזור שמפריד בין הסלון לחדר הבנים תוכנן לשמש כפינת משפחה. מוקמה בו הטלויזיה, נבנה ארון גדול למשחקים, ונרכשו רהיטים צבעוניים, המשתלבים בצבעוניות הכללית של הבית.
חדר השינה של ההורים נשאר במקומו, אך העמדת הריהוט שונתה לחלוטין. הונח פרקט, הודבק טפט עדין ונבחרו וילונות בהירים ורכים, שמשרים רוגע ורומנטיקה בחלל. מקלחת ההורים המרווחת צמודה לחדר השינה וממשיכה את הבחירה העיצובית והאווירה של החדר עם אריחים מצוירים בגוונים של חום ותכלת, ארון כיור עם חזיתות במראה עץ אלון וגוף תאורה בגימור מיושן.
חדר הבנים תוכנן כך שכאשר יגדלו, ניתן יהיה ליצור בקלות שני חדרים נפרדים. בינתיים, בשנים הקרובות, הם מבלים בחדר אחד גדול ומרווח. כיאה לבנים חובבי כדורגל, צייר אביהם על הקיר כדורגל כחול וגדול. החלק התחתון של שאר הקירות נצבע בכתום, והונח פרקט דמוי אלון. המיטות, ששימשו את הילדים לפני השיפוץ, תוקנו ונצבעו, ותוכנן ארון גדול ואחסון לצעצועים. חדר הילדה הרקדנית מוקם בממ"ד החדש, שנבנה בשיפוץ. פרקט, רהיטים חדשים ומדבקות קיר בגוונים סגולים ורודים משתלבים עם הווילון החדש.
חדר הבנים עם ציור קיר של האב
במקלחת הילדים שולבו אריחים מצוירים בגוונים של כחול יחד עם ארון כיור צהוב לקבלת תחושה שמחה ומוארת.
ארון צהוב משדר שמחה ומאיר את חדר הרחצה
חדר העבודה החדש רוצף באריחים דמויי בטון עם הדפסים עדינים. ספרייה גדולה בגוון כחול משמשת את בני הבית, ונרכש שולחן עבודה בן שתי עמדות מחשב.
המקלט שהיה חלק מהבית חולק לשירותי אורחים וחדר שירות. בעל הבית יצק כיור בטון, הותקן ברז שנבנה מצינור אינסטלציה, והרצפה חופתה באריחים בצבע אפור כהה דמוי בטון חשוף. בקיר המקלט שפונה לכוון החלל הציבורי נפתחה דלת, וחדר השירות אורגן כך שיתאים לצורכי התפעול השוטף של בני הבית.
הדלת המקורית בכניסה הראשית לבית הוחלפה בדלת עץ, הרצפה חופתה באריחים דמויי בטון עם הדפסים עדינים, ומוקמה פינת ישיבה עם כיסאות נדנדה שמתאימים לישיבה בסופו של יום ארוך.
עיצוב פנים: ליאורה סגל יצחקי
צילום: טל ניסים
מעצבי פנים: רוצים שנעשה כתבה גם על פרוייקט שלכם? צרו קשר