צביעת מקרר בצבע לוח גיר
מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס
הרבה משפחות מכירות את הדגם הישן, הטוב והמוצלח של המקרר של אמקור. ומי שהחזיק בכזה התקשה להפרד ממנו במשך שנים ארוכות, גם אחרי מספר תיקונים וגם אחרי שנכנסו עיצובים יפים וחדשים של מקררים לשוק. גם היום המקרר פופולרי בשוק היד השנייה של המקררים בגלל העמידות והאמינות שלו.
אמקור עשו עבודה טובה מאוד עם המקרר מבפנים, אבל אי אפשר להגיד את אותו הדבר על המראה החיצוני שלו. וזה נוגע להרבה מקררים ישנים שנמצאים בשוק הישראלי. וגם כאלה שאינם ישנים אבל צבעם דהה או הוכתם זקוקים לחידוש וריענון. אז רגע לפני שאתם קונים מקרר חדש ביוקר, קראו מה אפשר לעשות עם הישן.
איך לחדש את המקרר?
נראה שהדרך המתבקשת לחדש את המראה של המקרר הוא באמצעות צביעה. כשמחדשים את הצבע של משטח המקרר, שהוא גם החלק בעל שטח הפנים הגדול ביותר ולפיכך גם הבולט ביותר - התוצאה ניכרת מייד.
צביעה באמייל
טכניקת הצביעה הקרובה ביותר לצביעה המקורית של המקרר היא באמצעות צבעי אמייל שנותנים גימור חלק, אטום ומבריק. את אותו מראה אנחנו מכירים מגימורים של מכשירי חשמל "לבנים" בבית (מכונת כביסה, מקרר, תנור וכו').
צביעה רגילה
אם לא רוצים להשקיע בצבע יקר, וגם ככה לא מאמינים שהמקרר ייבדל לשנים ארוכות, אפשר לקנות צבע מתכת ולצבוע על פי ההוראות באמצעות מברשת.
צבע תרסיס (ספריי)
דומה לצביעה במברשת רק קלה ומהירה יותר.
טפט
הדבקה של טפט על המקרר היא פשוטה יותר מצבע, ולמרות שהדבקת טפטים זה עניין למקצוענים, עדיין אפשר להגיע לתוצאה טובה בגלל שמדובר במשטחים קטנים.
היתרון ברור: מגוון טקסטורות לבחירה ואפשרות להפוך את המקרר לרהיט מרשים ולא לסתם בלוק לבן בתוך המטבח.
מחפשים עשה זאת בעצמך?
- רוצים להיות יותר יצירתיים? צבעו את המקרר בצבע לוח גיר ירוק-כהה, ממש כמו הלוחות של בתי הספר בעבר.
לוח וגיר, על המקרר
אם גם ככה אנחנו שמים פתקים לבני\בנות הזוג על המקרר, וממגנטים רשימת קניות, למה שלא נהפוך את המקרר ללוח שאפשר לכתוב ישירות עליו. ברור איפוא שהנוחות שבכתיבה ישירות על המקרר היא רק תירוץ בשביל להכניס עיצוב כיפי למטבח.
מקררים, ובמיוחד הדגמים הישנים, מגיעים בדרך כלל בגוונים בהירים וצביעה בצבע כהה היא הזדמנות לשבור את הנורמה ולהיות אמיצים קצת. תוספת של איורים חמודים בגיר על המקרר יהפכו אותו לידידותי וחמים - בדומה לתחושה שמקבלים בבית קפה עם לוח גיר גדול המעוטר בציורים ובכיתוב.
מחפשים עשה זאת בעצמך?
קיר ב"שוגר קפה", בית קפה בתל אביב
עשה זאת בעצמך
מנסיון אישי, לא מדובר בפרוייקט גדול. להיפך: אפשר לעשות את זה בכמה שעות בסוף שבוע כפעילות פנאי עם הילדים - גם מהר וגם כיף.
החומרים והכלים שנזדקק להם:
- נייר זכוכית לליטוש (עדין)
- מטלית לחה לניגוב המשטחים
- מברשת צבע קטנה
- פח צבע גיר ללוח לפי הגוון המועדף עליכם (אני מעדיף כהה) - אפשר להשיג בכל טמבוריה
- קופסת גירים צבעוניים - בשוק או בחנויות כלבו
- מדלל (טינר) לניקוי המברשת בסוף
- מספר עיתונים כדי לפזר על הרצפה ולהגן עליה מפני טפטופי צבע
ניגשים לעבודה:
- מסירים ידיות או עוטפים אותם בנייר דבק (מנייר, לא פלסטי)
- משפשפים את המשטח של המקרר עם נייר זכוכית כדי להסיר לכלוך ולחספס קצת את הצבע המקורי של המקרר.
- מנקים במטלית לחה את האבק ושאריות הצבע שנשארו על המשטח מהשפשוף. ממתינים לייבוש.
- צובעים צלע אחת של המקרר באמצעות מברשת הצבע. ייתכן שבשכבה הראשונה עדיין תראו "כתמים" בהירים של הצבע הקודם של המקרר - אין מה לדאוג, נכסה את זה בשכבה השנייה.
- עוברים לצלעות הבאות, אחת אחת. כשנסיים עם האחרונה נוכל לחזור לראשונה לשכבה נוספת. וכך הלאה במעגליות לצלעות הבאות.
אם הצלע הראשונה לא הספיקה להתייבש, כדאי לנקות את המברשת ולקחת הפסקה של כמה שעות ולדאוג שהחלל מאוורר כמובן. - בסוף העבודה ובכל הפסקה יש לנקות את המברשות עם טינר כדי למנוע התקשות של הצבע. לא ניתן להשתמש במברשת שהתייבשה מבלי שניקו אותה!
לפני - מקרר ישן ומלוכלך
אחרי - מקרר מחודש שהוא גם לוח
אם אתם זקוקים לעזרה והכוונה, שתי חברות הצבע הגדולות בארץ נירלט וטמבור עונות בפורום המומחים שלנו לענייני צבע. אתם מוזמנים לשאול שאלות ולקבל מענה מהמומחים.