בית

>

הנדימן

>

מאמרים

>

סדקים בקירות הבית: איך פותרים את הבעיה?

סדקים בקירות הבית: איך פותרים את הבעיה?

מהם הגורמים לסדקים המעצבנים בקירות, עד כמה הם בעייתיים עבורנו ואיך נוכל להיפטר מהם? לפניכם מידע על סדקים בקירות, השלכות ופתרונות

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-08/09/2011 3 דק' קריאה

סדקים בקיר יוצרים תחושה של מבנה רעוע ומוזנח, ולמרות שאין כל סיבה שיופיע בבית שנבנה באופן תקני, איכשהו הם שכיחים מאוד. הסדקים הם מפגע אסתטי אך מעבר לכך הם חשופים למעבר רטיבות ולעלולים להוביל לנזקים גדולים יותר בטיח ובצבע. החדשות הטובות הן שבדרך כלל, מדובר בבעיה שניתן לפתור די בקלות. אם יש לכם ידיים טובות תוכלו אולי לעשות זאת בעצמכם. אם מדובר בבעיה נרחבת בבית, כדאי שיפוצניק מוסמך שיבצע את העבודות. יתכן גם שהסדקים מרמזים שהגיע הזמן לשיפוץ כללי בכל הבית.

סיבות להיווצרות סדקים בקירות

אחת הסיבות השכיחות להיווצרות סדקים היא התרחבות והצטמקות של בלוקים, כתוצאה משינויי טמפרטורה. בשל הצטמקות הבלוקים נגרמת התנתקות של השכבות המרכיבות את הקיר וכך נוצרים הסדקים. עוד סיבות יכולות להיות תזוזות של המבנה בזמן הבניה, תנועות קרקע, שקיעות יסוד, חוסר אחידות והתאמה בין מרכיבי הקיר, חוסר מקצועיות של בעלי מקצוע, שקיעה עקב ביסוס לקוי של יסודות, בנייה על קרקע לא יציבה ועוד.

בכור חיימוב

ציון 10 6 חוות דעת

פליקס טייף

ציון 9.66 28 חוות דעת

נעם תמרי

ציון 9.9 5 חוות דעת

ירון סלמון

ציון 9.75 31 חוות דעת

סדק בקיר

סדק בקיר

הנזק שסדקים יכולים לעשות

את הסדקים ניתן למיין לשלושה סוגים ורמות נזק: ישנם סדקים אשר יכולים לגרום לנזק המסכן את יציבות הבניין עד כדי כך שיהווה סכנה להתמוטטות הבניין כולו או לחלקו. הסוג השני הם סדקים שלא יהוו סכנה אך יפריעו לתפקוד הבניין ויגרמו לנזק כמו בבידוד, באיטום, בתזוזה של חלונות או דלתות ועוד. הסוג השלישי הוא סדקים הגורמים רק לנזק אסתטי במראה של הבניין.

כשיש סדקים בקירות הבניין מומלץ לפנות ליועצים ומומחים מקצועיים בתחום. במקרה של סדקים רציניים שיכולים להיות מסוכנים לדיירים, יש לפנות למהנדס בניין או ליועץ קרקע כדי לאבחן את הסיבות להתהוות הסדקים והכנת מפרט טכני לפתרון הבעיה כמו חיזוק תשתיות, עיבוי עמודי יסוד ועוד. במקרים כאלה לא יהיה מנוס משיפוץ כולל של הבניין. 

דרכי פתרון לסדקים בקירות הבית

סדקים בקירות פנימיים

כאשר מדובר בסדקים בקירות פנימיים, יש לחרוץ את הפתח בפטישון או בפטיש ואזמל עד ההגעה לבלוק, למלא בעזרת קלסימו (של חברת טמבור) או פרופילה (של חברת יעקובי) - חומרים על בסיס גבס המיועדים לסתימת חריצים בקיר. לאחר מכן יש להשתמש בשפכטל ובצבע. חשוב לפתוח את החריץ ולא לאטום אותו ללא פתיחה, מכיוון שהתזוזה מגיעה מהבלוק עצמו. לכן איטום נקודתי של החריץ ללא פתיחתו לא יפתור את הבעיה והחריץ יחזור. אם מדובר בחריצים גדולים ניתן להשתמש ברשת כדי לאחד את שני צדדי הקיר. במקרה הזה יש לפתוח את החריץ, לפרוש את הרשת, עליה להוסיף תיקונים של קלסימו/פרופילה, צבע ושפכטל.

סדקים בקירות חיצוניים

כאשר מדובר בסדקים בקירות חיצוניים ישנו חומר של חברת סיקה המגיע בשפופרות גדולות. זהו חומר על בסיס סיליקון המהווה גם איטום לרטיבות וגם חומר איטום אלסטי לכן, במידה וישנן עוד תזוזות הוא נמתח לפי הצורך. החומר מגיע בכמה צבעים שונים כך שניתן להתאימו לצבע הבניין. אם מדובר בתיקון בקומות נמוכות ניתן לבצע את התיקון לבד. אם הסדק בקומות העליונות צריך לקחת קבלן המורשה לעבודה בגובה. מחירי תיקוני סדקים משתנים לפי מצב וכמות הסדקים אך אם תזמינו שיפוצניק לאיטום של סדק קטן בקיר לרוב יהיה מדובר בעבודה של כמה מאות שקלים, לא יותר מכך. 

מחפשים הנדימן ולא מצאתם ?

או

מחפשים הנדימן ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה