בית

>

שאלה : ביוב שכן ממגרש אחורי עובר במגרש קדמי באיזור המיועד לבריכה

הקלידו כאן שאלה ותקבלו תשובה מהמומחים שלנו

שאלו שאלה

ביוב שכן ממגרש אחורי עובר במגרש קדמי באיזור המיועד לבריכה

פורסם על ידי אורלי
12/02/17

שלום, רכשנו בית ישן על מגרש קדמי בחלקה משותפת עליה יש בית ישן במגרש אחורי. המוכרים היו היורשים של הבעלים המקוריים. השכנים הינם הבעלים המקוריים של הבית האחורי. במקור לכל בית היה בור ספיגה. לפני כ 15 שנה העירייה דרשה מבעלי הבתים להתחבר לביוב. הבעלים של הבית שרכשנו הגישו תוכניות ביוב והתחברו. תוכניות אילו אותרו על ידינו בעייריה. לא נמצאו כל תוכניות לביוב של השכנים. יצויין כי לכל בית מוצמדת הגינה שלו כאשר לבית האחורי מוצמד גם כביש גישה המחבר את המגרש האחורי לחזית- לרחוב ( כלומר לא מדובר בחלקה כלואה). כמו כן קיים הסכם שיתוף על פיו כל צד מורשה לבנות רק על השטח שמוצמד אליו ואסור לו לגרום נזק לשכן או להוריד את ערך הנכס שלו. אנחנו בהליך לקבלת היתר בנייה לבית חדש. על הבקשה להיתר חתמו השכנים. יש החלטת וועדה לאשר בתנאים. מחלקת הביוב של הרשות דורשת לשם מתן ההיתר, שנסמן את קו הביוב של השכן, שכנראה עובר אצלינו בגינה במקום שאמורה להיבנות בריכה, וכן שנמציא פתרון לביוב השכן במסגרת הנספח הסניטרי. לטענתם, הסטת הביוב לכביש הגישה מחייבת הסכמת השכנים בכתב וכן עלות חיבור נוסף לעירייה ( סכום מאוד גבוהה), שכן לכל חלקה יש חיבור אחד בלבד. לא מעניין אותם שאין ברשותם תוכנית הביוב של השכנים ושכנראה היה חיבור ביוב לא לגמרי מסודר.

שאלות: 1. האם ניתן לדרוש מהשכנים סילוק קו הביוב בשל הסגת גבול או הפרת בסכם השיתוף? 2. האם ניתן לדרוש מהמוכרים את הנ"ל? 3. האם ניתן לחייב את השכנים להסכים להסתת הביוב לכביש הגישה ולהשתתף בעלויות או לממן את כל העלויות 4. האם מחלקת המים יכולה לדרוש ממני את הדרישות הנ"ל שכן בעקיפין היא מונעת ממני היתר לאחר שיש החלטת וועדה ללא התנגדויות כלשהן?

תודה

3 תגובות

שלום אורלי,
אתחיל מהסוף. מחלקת המים אינה מונעת היתר. החלטת הוועדה היא המקום שבו
העיריה יכולה להציב תנאים למתן ההיתר ואחד התנאים הוא מציאת פתרון לביוב השכן.
אין כל קשר להתנגדויות שהיו או לא היו.
על פניו נראה שפתרון הביוב הקיים של החלקה האחורית הוא סביר, גם אם אין תכניות בעיריה.
הם חייבים להגיע לחיבור עם העיריה שנמצא בקדמת המגרש ולא מקובל לעשות זאת על כביש גישה.
משום כך לא נראה לי שאפשר לדרוש מהשכנים סילוק הקו בשל הסגת גבול או לדרוש מהם
להסכים להסטת קו הביוב לכביש הגישה והשתתפויות בעלויות ההסטה.
לפי התיאור שלכם, אתם רוצים לשנות את המצב הקיים ולבנות בריכה על התוואי הסביר של קו הביוב ולכן העיריה מחייבת אתכם בשינוי התוואי.
בברכה
דבורה

ראשית דבורה תודה על התשובה,
אולי לא הדגשתי שלא נרשמה כל זיקת הנאה לגבי מעבר הביוב בשטח שלנו, ושאילו היינו יודעים על כך שהביוב עובר בגינה שלנו, אולי לא היינו רוכשים את הבית או בוודאות מורידים את המחיר, שכן מגרש שבו תשתיות ביוב של שכנים בוודאי "שווה" פחות ממגרש ללא תשתיות שכנים. עובדה שנושא זה גורם להוצאות נכרות וגם מעכב את קבלת ההיתר. כמו כן, מול כביש הגישה, קיים תא ביוב של העירייה, ועל פי חוות דעת אינסטלטור שהבאנו לשטח, השיפוע של הביוב בכביש הגישה, נכון יותר, בעוד שיפוע הביוב דרך הגינה שלנו, מאוד חד. נראה שחיבור הביוב דרך גינתינו היה הזול ביותר והנוח ביותר לשכנים וכלל לא בטוח שהתבצע באישור הבעלים הקודמים. העירייה מצידה איפשרה את חיבור השכן, ללא תוכניות וללא רישום זיקת הנאה. נכון שאנו רוצים לשנות את המצב הקיים (שלא היה ידוע לנו), אולם אם המצב הקיים "נוצר בחטא" מדוע עלינו לשאת בתוצאות?

קיים מיקרה דומה אצלי, אשמח לדעת מה עשיתם לבסוף ( מה היה הפתרון ?)