בית

>

רצפים

>

שאלה : glazed porcelain = גרניט פורצלן או קרמיקה?

הקלידו כאן שאלה ותקבלו תשובה מהמומחים שלנו

שאלו שאלה

glazed porcelain = גרניט פורצלן או קרמיקה?

פורסם על ידי אילנה
01/06/13

שלום רב,
לאחרונה קניתי אריחים לריצוף הבית, על האריזה ישנו הכיתוב "Glazed Porcelain". בעל הבית טוען בכל תוקף שמדובר באריח גרניט פורצלן (לדבריו חזק ביותר), ואילו כל הרצפים שהגיעו לתת הצעת מחיר לריצוף הבית (5 במספר) וראו את האריח (כל אחד בנפרד, כמובן) אמרו שמדובר באריח קרמיקה שמצופה בגלזורה של פורצלן, אך האריח עצמו הוא קרמיקה טהורה. חוץ ממשקל קל יותר, החלק התחתון של האריח הוא בצבע חום חמרה, מה שמאפיין קרמיקה ולא קיים כלל בגרניט, כך לדבריהם.

נא עזרתכם מי צודק?

7 תגובות

אם הצד האחורי בצבע לבן בז' במו דייסה = גרניט, אם חום = קרמיקה.

אילנה שלום רב,
לפי דעתי הרצפים צודקים והייתי נוטה להאמין להם מיפני שבאמת אם החלק האחורי של האריחים הוא בצבע חום אדמדם זה אומר לרוב שמדובר באריחי קרמיקה ובכל מיקרה על מנת לקבוע סופית יש לשים כמה אריחים בדלי מים ולראות עם עולות בועות אוויר. אם עולה, מדובר בקרמיקה חד משמעית ואם לא, יכול להיות שמדובר בגרניט למרות שהסיכוי לכך חלש מאוד.

תודה ובהצלחה

מה פירוש המונח "Glazed Porcelain"? זה מה שכתוב על תעודת המשלוח מהיצרן ושוב, בעל הבית מתעקש שמה שיש לי ביד זה גרניט פורצלן. אגב, על פי התעודה שהציג לי, אחוז הספיגה הוא 0.04.

ושאלה נוספת - האם זה כל כך רע שזה קרמיקה בסופו של דבר?? מעבר לכך שככל הנראה רימו אותי.

אודה לתשובתכם הכנה.

יש פורצלן 2 סוגים:
פול בודי -full body - כל אריח פורצלן
האלפ בודי-half body - מה שיש לך. חצי עליון פורצלן בלבד.
מספיק בשביל מגורים. אחרי הכל לא מדובר ברחבת ריקודים. החלטה היא שלך

אילנה שלום,
על פי התיאורים שלך מדובר באריחי קרמיקה.

הבדיקה האמיתית שתוכלי לעשות אפילו בעצמך היא לקחת מרצפת אחת ועל החלק התחתון שלה (בצבע חמרה) לשפוך מים ולראות האם המים נספגים?
אם המים נספגים מדובר בקרמיקה, אם האריח לא סופג בכלל אז מדובר בפורצלן.

בהצלחה,
אבי

אבי,
תודה על ההצעה וזה אכן מה שעשיתי- שפכתי מים על החלק האחורי (החום).
ובכן - המים לא נספגים, הם פשוט צפים להם על גבי האריח.

שאלה - הספיגה צריכה להיות מיידית או לאחר זמן?
אודה לתשובה.

פורצלן זה בסה"כ קרמיקה, כל ההבדל ביניהם זה החוזק וזה נקבע לפי עצמת התנור, פורצלן נכנס לחימום של כ 600 מעלות מה שהופך אותו ליותר חזק, וכמו שכבר נאמר פה יש כמה סוגים, אחד מהם זה גלזורה על חמר, ויש פול בודי.