בית

>

מומחים להיתרי בניה

הוצאת היתרי בניה

לפני בניה או שיפוץ? צריכים ייעוץ או שירותים לקבלת היתרים מהעירייה? לפניכם אדריכלים מוסמכים המתמחים בהוצאת היתרים ואישורים

 סנן
מומחים להיתרי בניה בכל הארץ
שקיבלו ציון מעל 9
מרים בסקון - מומחה להיתר בניה , תמונת פנים

מרים בסקון

5 חוות דעת
ציון: 10.00
מרים בסקון, אדריכלית במרכז ובאזור השרון. בסטודיו מרים בסקון, אנו מתמחים במתן שירותי רישוי, תכנון ועיצוב פנים לבתים פרטיים ועסקים, כולל ליווי תהליך הוצאת היתר בנייה. כך שהלקוח מקבל מעטפת אדריכלית מלאה. הגישה שלנו מתבססת על הקשבה והבנה עמוקה...
איזורי שירות: השרון והסביבה, מרכז
זמינות מלאה לעבודה
אבישג צרפתי - מומחה להיתר בניה , תמונת פנים

אבישג צרפתי

14 חוות דעת
ציון: 9.70
אבישג צרפתי, אדריכלית באזור הדרום, מרכז ובאזור השפלה. משרד בעל ניסיון במגזר הפרטי והעסקי המאמין במקצועיות ללא פשרות ובמתן שירות אישי וצמוד לכל לקוח לכל אורך תקופת הפרויקט. המשרד מתמחה בתכנון אדריכלי מוקפד לבתים פרטיים, תמ"א 38 ומבנים מסחרי...
איזורי שירות: מרכז, השפלה והסביבה, דרום
זמינות מלאה לעבודה
ציון: 9.81
טטיאנה אושקוב, אדריכלית ומעצבת פנים באזור הדרום. בוגרת מכללה טכנולוגית עם ניסיון של שנים רבות בתחום. מתמחה בהוצאות היתרי בנייה, מעניקה שירותי יעוץ אדריכלי לפני רכישה או מכירת נכס, עיצוב פנים. במסגרת שירותי: ליווי צמוד משלבי התכנון ועד ס...
איזורי שירות: דרום
זמינות מלאה לעבודה
רינן קרני - מומחה להיתר בניה , תמונת פנים

רינן קרני

7 חוות דעת
ציון: 9.68
רינן קרני, אדריכל באזור הצפון ובאזור השרון. המשרד הוקם ב-2009 ע"י אדריכל רינן קרני בוגר המחלקה לאדריכלות באוניברסיטת אריאל. המשרד עוסק בתכנון עבור בעלי בתים פרטיים במגוון תחומים, כגון: בניית בתים חדשים, שיפוץ וחידוש בתים, הרחבת הבית או עיצו...
איזורי שירות: צפון, השרון והסביבה
זמינות מלאה לעבודה
ציון: 9.55
אהובה אור בוקובזה, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים באזור הדרום. הסטודיו עוסק באדריכלות ועיצוב פנים בפרויקטים פרטיים ועסקיים. עבודת הסטודיו מתחלקת בין תכנון שיפוץ, עיצוב פנים, הום- סטיליינג של בתים פרטיים ומשרדים. ניהול פרוייקטים מתחילתם ועד ו...
איזורי שירות: דרום
זמינות מלאה לעבודה
תומר פדרמן - מומחה להיתר בניה , תמונת פנים

תומר פדרמן

12 חוות דעת
ציון: 9.77
תומר פדרמן, אדריכל במרכז ובאזור השפלה. משרד פדרמן אדריכלים נוסד על ידי אדריכל תומר פדרמן בשנת 2001 המשרד מספק תכנון כולל, שימת דגש על תאום בין היועצים והמערכות השונות במבנה, שרות מהיר ועמידה בלוחות זמנים. משרד פדרמן מציע מגוון של שירותי ת...
איזורי שירות: מרכז, השפלה והסביבה
זמינות מלאה לעבודה
ציון: 9.75
דבורה הורביץ, אדריכלית במרכז ובאזור השרון. בוגרת הטכניון עם ניסיון רב בתחום, מתמחה בהוצאת היתרי בניה ויעוץ אדריכלי לפני שיפוץ, קניה או מכירה של הנכס. "השנים בתחום המגורים לימדו אותי שניתן להשיג תוצאות יפות ולשפר איכות חיים גם בעלויות סבירות...
איזורי שירות: השרון והסביבה, מרכז
זמינות מלאה לעבודה

היתר בנייה הוא האישור החשוב ביותר שכל אדם שבונה את ביתו מייחל לקבל. קבלתו מתבצעת במקרים רבים על ידי מומחים להיתרי בנייה שמטפלים בסוגיה הבירוקרטית ומלווים את הלקוח בקבלת טופס 4, היתר בניה, שינוי תב"ע, פיצול והסדרת נחלות ועוד. מומחים אלו בדרך כלל משמשים כקבלני בניה או האדריכלים המנהלים את פרויקט הבניה עצמו, אך אפשר להיעזר בהם גם כמלווים רק בשלב ה"טופסולוגיה".

 

היתרי בניה - לשם מה הם נועדו?

כל בניה חדשה או תוספת למבנה קיים לרבות קירוי חניה, תוספת גדר או פרגולה, סגירת מרפסת וכד' זקוקה להיתר בניה.

בעוד שחלל הפנים בבית מאפשר לנו גמישות ועצמאות טובה יותר לביצוע שינויים ללא צורך באישור מיוחד (למעט עבודות המשנות את חלוקת הדירה, למשל הפיכת דירת 5 חדרים לדירת 4 חדרים), בכל מה שקורה בחלק החיצוני יהיה צורך בהיתר.

חשוב להבין שקבלת היתר הבניה היא הדרך הפורמלית והחוקית היחידה לבנות, אפילו אם מדובר במבנה זמני כמו מחסן או משרד מכירות לבניין בהקמה.

מקרים נוספים בהם יש צורך בהיתר הם כאשר המבנה חורג מגבולותיו הקודמים, בעת חפירה ומילוי המשנים את תוואי הקרקע, הנחת קירות תומכים ותשתיות, סלילת דרך או סגירתה, הקמה והריסה של מבנה.

 

מומחים להיתרי בניה - מי האחראי להוצאת ההיתר?

היתר הבניה מספק אישור לבצע שינויים תכנוניים ומבניים בנכס הקיים והם מתקבלים בהתאם לזכויות הבניה שמופיעות בתוכנית הבניה.

אם אתם מעוניינים להוסיף חדר בבית, להרוס מחסן או צריף שנמצא בשטח או להתחיל לבנות על שטח מקרקעין שרכשתם, תזדקקו להיתר זה שניתן מהוועדה המקומית לתכנון ובניה.

הבקשה להיתר מתלווה להצגת תוכנית בניה שתוכננה על ידי קבלן בנייה או אדריכל המנהל את הפרויקט, כך שגורם זה הוא האחראי הישיר להגשת הבקשה וקבלת ההיתר.

 

מה קורה כאשר אין היתר?

יש להימנע מביצוע כל עבודה שלא ניתן לה היתר על פי חוק.

ישנם מקרים שבהם בתי המשפט מקלים לגבי ביצוע בניה ללא היתר, אך הם לא מקלים ראש ואף נוהגים בחומרה רבה מאוד כשמדובר בשימוש שלא כדין מבנה מסוים או כאשר בעל הנכס לא דואג מראש להיתר ולמרות זאת ממשיך להשתמש באותו מבנה.

צריך לזכור שאין קושי משפטי להוכיח שבעלי מקרקעין השתמש בנכס שלא ניתן לו היתר באופן תדיר ואפילו יומיומי, כשמבנים וותיקים שנבנו כבר לפני עשורים ולא ברור אם ניתן להם אי פעם היתר בניה אמורים להכיל עותק במשרדי הוועדה המקומית לתכנון ובניה.

אם אין הוכחה לקיומו של היתר שניתן בשלב כלשהו סביר להניח שהשופט הוא זה שיקבע מהו גורלו של השימוש במבנה מכאן והלאה.

הגשתם היתר בניה? כך תפתרו בעיות ותקדמו את קבלת ההיתר.

 

שלבי הוצאת ההיתר

תחילה הקבלן או האדריכל יפנו למחלקת ההנדסה ברשות המקומית ויבדקו מהם אחוזי הבניה באותו הנכס בהתאם למה שרשום בתב"ע.

בהתאם לתשובה, יהיה אפשר להבין האם ניתן לממש את התוכנית בפועל ולעבור לשלבים הבאים.

כעת יש לפנות למודד מוסמך שיערוך את המפה הטופוגרפית והמצבית הקיימת לאותו הבית וביחס לסביבה שבה הוא נמצא. בעזרת אותה המפה הבעלים בנכס, הקבלן או האדריכל מעלים על הכתב את תוכנית הבניה.

לאחר שתוכנית הבניה מוכנה, מגישים אותה לרשות המקומית יחד עם הבקשה להיתר.

על הבקשה להגדיר את אופן השימוש באותו מבנה, לפרט מהם חומרי הבניין שיבוצע בהם שימוש ולחשב את אחוזי הבניה מתוך השטח הכולל.

הוועדה תבדוק את הבקשה על מסמכיה השונים ובמידה והכל נמצא, תעביר אותה הלאה למהנדס הוועדה שינפיק היתר רשמי (אם הבקשה אכן מאושרת).

אם מדובר בבניין משותף יהיה צורך בהחתמה של כל בעלי הזכויות בנכס על טופס הבקשה.

בנוסף יהיה צורך להוציא נסח טאבו מעודכן עם שמות כל הבעלים ובדרך כלל יהיה צורך גם באישורים מטעם בזק, חברת החשמל ופיקוד העורף.

לאחר אישור הועדה המקומית תדעו האם צריך לבצע תיקונים והתאמות לתוכנית שהוגשה, אותם צריך להגיש שנית במספר העתקים. אם בקשה להיתר נדחתה, אפשר לערער עליה תוך 30 ימים.

 

באילו מקרים מתקיים פטור מהיתר בניה?

ישנם מבנים ועבודות בניה שאינם חייבים בהיתר כלל, כל עוד הם עומדים בתנאים מסוימים, בין היתר אי היווצרות סיכון או מטרד סביבתי, אי השפעה או שינוי על חזית המבנה והיעדר פגיעה בשלד שלו.

עבודות אלו לא יכולות להיות מנוגדות לתב"ע או להתבצע באזורים המיועדים לשימור.

פטור זה חל במסגרת "חוק הפרגולות" שנחקק בשנת 2016 וכולל את ההגבלות הבאות:

 

פרגולה

מוכרחה להתחבר בפאה אחת לפחות למבנה ושטחה הכולל יהיה עד 20 מ"ר.

 

גדר או שער

כל עוד הבניה עד לגובה מטר וחצי עם קיר תומך בגובה של עד מטר אין צורך בהיתר.

 

עזרי בניה

אלו הם רכיבים שיש בהם שימוש תדיר כמו מצלמות אבטחה, מנורות, מתקני חניה לאופניים ועוד.

 

מבנים טכניים

כל עוד שטחו של המבנה הוא עד 6 מ"ר וגובהו עד 3 מ' ואין לו השפעה על הסביבה הקרובה.

 

מבנים זמניים

אוהל, סככה או מכולה שאינם מיועדים למגורים.

 

מחסנים ומבנים יבילים

בניה קלה עד 6 מ"ר ללא חיבור לתשתיות, בכפוף להודעה לרשות הרישוי תוך 45 ימים מיום ההקמה (מידע נוסף על בניה קלה).

 

מבנים נוספים

קיים פטור מהוצאת ההיתר גם לסגירת חורף, מבני חקלאות עונתיים, אנטנות ועבודות פיתוח.

לקריאה מעמיקה אודות היתר בניה ומה כולל התהליך - קראו כאן.