בית

>

קבלני איטום

>

מאמרים

איטום גגות

בעיות איטום בגג יכולות להיות כאב ראש רציני, ולכן חשוב מאוד להשקיע בבחירת החומרים הנכונים ובבעל המקצוע המתאים לביצוע העבודות. לפניכם מידע חשוב ומפורט על שיטות וחומרי איטום גגות, שיסייעו לכם לבחור.

מאמר מאת עמיהוד רוטשילד רמות

פורסם ב-05/06/2011 16 דק' קריאה

איטום גגות - פעולה חיונית שנעשית בכל בניין או בית בישראל ומטרתה למנוע נזילות של מי גשם בימי החורף דרך סדקים, חריצים ופתחים שונים בגג אל תוך המבנה.

ישנן מספר שיטות שונות לאיטום גגות, העושות שימוש בחומרים שונים, ויש סוגים שונים של אנשי מקצוע שעוסקים בתחום - חלקם מקצוענים וחלקם פחות. 

לפני שבוחרים את שיטת האיטום לגג שלכם ואת אנשי המקצוע שיבצעו את העבודה, כדאי להכיר קצת את הנושא ולהבין במה הדבר כרוך, כדי שתקבלו את השיטה המתאימה ביותר לגג הבניין שלכם, עם החומרים האיכותיים ביותר, במחירים הוגנים וגם תקבלו תוצאה טובה, שתחזיק מעמד לאורך זמן. אז מה חשוב שתדעו לפני שאתם מתחילים?

כולנו מכירים את הבעיות שהחורף מביא עמו לחורף על ביתנו - יצירת רטיבות בקירות, ביובים מוצפים וגגות דולפים - כל אלו מעידים שהגיע הזמן לעשות קצת שיפוצים בבית, להכין את הבית לחורף וחשוב מכל לדאוג שקורת הגג שעל ראשנו עמידה, ותגן עלינו מפני הגשמים החזקים מבלי לגרום להם לחלחל לפנים הבית. מראה של מים החודרים לחלל הבית הוא מלחיץ למדי ומעבר לכך, הדבר עלול לגרום בהמשך להופעות עובש המסוכן לבריאות המשפחה, במיוחד הילדים והקשישים. חדירת המים אף עשויה לגרום להתנפחות הברזל בבטון, מה שמביא לסדקים, עד כדי נפילת טיח בשלב הראשון ופגיעה בחוזק המבני של הגג בהמשך.

איטום גג מקצועי ואיכותי המבוצע ע"י בעל מקצוע מומחה בתחום ייתן פתרון לבעיה. איטום גג אינו סיפור פשוט, וכשלקוח חסר ידע מגיע לתחום זה הוא נחשף לאינספור שיטות איטום ומונחים מקצועיים שעשויים לבלבל. במאמר הבא נעשה סדר בבלאגן ונציג בפניכם את שיטות האיטום הפופולאריות ביותר.

מהו הזמן המתאים ביותר לבצע איטום גגות?

בניגוד לרכישת מטריות ומעילים, שנהוג להיזכר בהם כשמזג האויר מתקרר ומתחיל לרדת גשם, איטום גגות חייב להתבצע הרבה לפני שמתחילה עונת הגשמים, למרות שרבים נזכרים רק לאחר שמתחיל לרדת גשם.

למה?

קודם כל - כשכבר יורד גשם, יותר קשה לבצע את עבודת האיטום כראוי ויש סיכוי שהאיטום גם לא יהיה איכותי ויעיל, אך בדיוק בגלל זה, עבודות האיטום יקרות מאוד בחורף ויותר קשה למצוא בעלי מקצוע פנויים, שיטפלו לכם בגג - כי כולם נזכרים לאטום את הגג בחורף ואנשי המקצוע פשוט עסוקים מאוד.

לכן - התחילו בתהליך בסוף החורף, או בתחילת הסתיו - לכל המאוחר. למידע נוסף בנושא מהו הזמן המתאים ביותר לבצע איטום גגות לחצו כאן.

איך בוחרים שיטה לאיטום הגג?

ישנם כמה צעדים שחשוב לעשות וכמה דברים שחשוב לבדוק, לפני שבוחרים שיטת איטום:

  1. מהו חומר האיטום הקיים על הגג שלכם? אם הגג עבר איטום בחומר מסוים לפני כמה שנים, תצטרכו לבדוק אם החומר שאתם מעוניינים להשתמש בו - יכול להתחבר עם החומר הקיים. אחרת - האיטום יהיה חסר תועלת. למשל יריעות ביטומניות – אפשר ליישם אותן רק על גג שנמרח בזפת, או שאין עליו חומר איטום בכלל. על חומר אקרילי למשל, לא ניתן ליישם אותן.

  2. האם הגג מוכן לאיטום? לצורך הכנת הגג יש לנקות אותו באופן יסודי ולהסיר שאריות של חומרי איטום ישנים. בנוסף, יש להרים את כל הדודים, המזגנים והמרזבים מהגג - כדי שלא יווצרו חורים, רווחים, ובועות, שיפגעו באיכות האיטום ויאפשרו למים לחדור למבנה. חשוב לוודא שאיש המקצוע שבחרתם עושה עבודת הכנה יסודית, שתבטיח לכם איטום יעיל ואיכותי. אחרת – האיטום עלול להתקלף תוך זמן קצר ולא לעשות את העבודה שלשמה שילמתם עליו מלכתחילה.

  3. כמה הגג שלכם מכוסה באובייקטים שונים, שעלולים לסבך את עבודת האיטום? ככל שהגג יותר עמוס בחפצים כמו דודי שמש, קולטים, מרזבים ובליטות בטון – יהיה קשה יותר לבצע איטום וחלק מהקבלנים לא יסכימו בכלל לבצע עבורכם איטום עם יריעות ביטומניות, למשל. לעומת זאת – ככל שהגג יותר פנוי ונקי, כך יקל על הקבלן לבצע עבודה איכותית ותוכלו לבחור כל שיטה שמתאימה לכם.

  4. מחיר – איטום ביריעות ביטומניות נחשב ליקר מאוד, לעומת איטום בזפת – שנחשב לאיטום הזול ביותר שיש בנמצא. אם תבחרו את איש המקצוע הנכון, שיעשה לכם עבודה איכותית, תוכלו להסתפק גם באיטום בזפת. לעומת זאת, אם אין לכם מזל ושכרתם לעבודה איש מקצוע לא כל כך מקצועי – הרי שגם שיטת האיטום היקרה ביותר לא תפעל ביעילות על הגג שלכם. לכן חשוב לבחור איש מקצוע איכותי ומומלץ, שיכול לתמחר את העבודה במסגרת התקציב שלכם.

איך נתאים חומרי איטום לתשתית הגג שלנו?

בחירת חומר איטום לגג צריכה להתבסס על התשתית הקיימת של הגג. גם בחירה בחומר איטום איכותי ויוקרתי מאוד תהיה לשווא אם לא תהיה תואמת לתשתית הקיימת. התאמת החומרים מתבססת על הנקודות הבאות:

  • האחיזה הטובה ביותר בין חומרי גלם תהיה אם הם באו מאותה משפחת חומרים. כך למשל ריעות ביטומניות יכולות להשתלב טוב עם תשתית זפת ולא יאחזו טוב על חומרים אקריליים, לכן רצוי תמיד להשתמש באותו חומר גלם. אם תבחרו בחומרים אחרים שלא מתאימים אחד לשני תגלו כי הפתרון זמני בלבד ולא יחזיק לטווח הארוך וידרוש מכם הוצאות כלכליות נוספות בהמשך הדרך.
  • אם ההחלטה היא לבחור בחומר איטום ששונה מהתשתית הקיימת ושניהם לא מאותה משפחת חומרים רצוי לעשות את האיטום באופן ישיר על תשתית הבטון שמהווה את הבסיס של הגג. למעט במוצרי האיטום של חברת וינקלר לגגות ומשטחים חשופים שיודעים להצמד לכמעט כל תשתית קיימת-בטון, יריעות זפת-ביטומניות, פח, עץ, רעפים, אלומיניום ועוד.

רוני יעקובוב

ציון 9.75 6 חוות דעת

אוסאמה סמארה

ציון 9.81 4 חוות דעת

מוחמד שלאדלה

ציון 9.62 6 חוות דעת

בראל שטיינפלד

ציון 9.58 13 חוות דעת

אילו שיטות קיימות לאיטום גגות?

בניגוד לתחומים אחרים בעולם השיפוצים והטיפולים לבית, בחירת שיטת האיטום לא נשענת על החומר האיכותי ביותר, או השיטה המהירה ביותר, אלא על מה שמתאים לגג שלכם. 

קיימים 4 סוגים של חומרים מקובלים לאיטום גגות: ביטומנים, פולימריים, אקריליים וזפת. 

ההבדלים בין החומרים השונים באים לידי ביטוי ביכולת העמידות שלהם בפני מים עומדים, במשך הזמן הדרוש להם להתייבש, ביכולתם לבודד חום וקור ובמחירים השונים.

איטום באמצעות יריעות ביטומניות 

שימוש ביריעות ביטומניות לאיטום גגות נחשבת לשיטה היעילה ביותר כיום והיא הולכת ותופסת את מקומה של השיטה הוותיקה והמוכרת לאיטום גגות בזפת ולא בכדי. 

השיטה נחשבת ליעילה במיוחד, מפני שהיריעות עמידות לאורך זמן ומוכיחות את עמידותן גם בהשוואה לכל חומר אחר בתחום.

יריעות ביטומניות מחזיקות מעמד גם בטמפרטורות קיצוניות – בין אם מדובר בקור קיצוני בחורף, או חום קיצוני בקיץ. הן עמידות בצורה יוצאת דופן בפני רטיבות וגם בפני חבלות ומכות.

עוד יתרון עצום של השיטה הזו הוא שהיריעות אינן זקוקות כמעט כלל לתחזוקה ואף לא להלבנה של הגג לאחר עבודת האיטום.

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או

כשאתם בוחרים ביריעות זפת-ביטומניות לגג שלכם חשוב מאוד לבדוק כי הן עומדות בתו התקן של מכון התקנים ואכן ימלאו את דרישתם לאיטום גגות, זאת כדי שלא תקבלו יריעות באיכות ירודה, שלא יעשו את העבודה לאורך זמן. לא רצוי לעשות את תהליך הרכבת היריעות בעצמכם כיוון שמדובר בתהליך מורכב שדורש ידע מקצועי ומעמיק. חפשו איש מקצוע מתאים לעבודה בעל ניסיון, ותק והתמחות באיטום גגות ביריעות ביטומניות. למרות שהמחיר של יריעות ביטומניות הוא מעט יקר יותר ועולה כ-70 ש"ח למ"ר, מדובר בחיסכון כלכלי לטווח הארוך.

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שיריעת זפת-ביטומנית לא יכולה לאטום לאורך זמן עם עומדים עליה מים, ולכן, צריך בהכנת הגג לבצע שיפועים עם בטון קל-"בט קל". העלות הממוצעת עומדת על כ-60 ₪ למ"ר. חשוב עוד לדעת שבטון קל-בט קל הוא חומר שלא ניתן ליישם עליו ישירות חומרי איטום במריחה, כיוון שהוא יספוג אותם, ולא יאפשר להם להתייבש.

עלות בט קל לשיפועים + יריעות זפת-ביטומניות עומדת אם כן על כ- 130 ₪+ מע"מ למ"ר.

השיטה כל כך יעילה שאתם ודאי רוצים ליישם אותה גם על הגג שלכם, אבל חשוב לבדוק קודם אם היא מתאימה לגג שלכם בכלל. איטום באמצעות יריעות ביטומניות מאופיין בכמה תכונות חשובות:

  1. מדובר בשיטה יקרה בהשוואה לכל שיטת איטום אחרת

  2. השיטה מתאימה במיוחד לגגות שלא נעשה בהם שום איטום בעבר, או לגגות שנאטמו בעבר בזפת בלבד.

  3. לא ניתן ליישם את השיטה על גגות שעברו איטום בחומר אקרילי, אלא אם מחליטים לבצע קילוף של כל הצבע באופן מלא.

  4. קשה ליישם את השיטה על גגות שיש בהם הרבה עצמים בולטים. דודי שמש וקולטים, מזגנים ומרזבים בכמות גדולה במיוחד - יקשו מאוד על העבודה ויתכן שקבלן האיטום כלל לא יסכים לבצע אותה על הגג שלכם.

  5. היישום האידיאלי של יריעות ביטומניות הוא על בטון, מפני שבטון מאפשר היצמדות יעילה ביותר של החומר לגג.

קיימים סוגים שונים של יריעות ביטומניות:

  1. יריעת APP - עמידה במיוחד מול שמש וחום ולכן מתאימה במיוחד לגגות שחשופים באופן קבוע לשמש ולטמפרטורות גבוהות.

  2. יריעת SBS - יריעה עמידה במיוחד לקור דווקא, מתאימה גם לתנאים של קור קיצוני. לכן מתאימה בעיקר לאיטום רצפות ומרתפים, או גגות באזור הצפון בישראל, אך היא פחות מתאימה לשימוש בארץ מפני שהיא פחות עמידה בפני חום ועלולה להיפגם בעקבות חשיפה ארוכה לשמש חמה.

שני הסוגים העיקריים הללו של יריעות ביטומניות, יכולים להגיע בעובי של 4, או 5 מילימטרים ואפשר לפרוש אותן בשכבה אחת, או בשתי שכבות:

  • שתי שכבות של יריעות בעובי 4 מ"מ - תתאמנה לגגות חדשים לגמרי.

  • יריעה בעובי 5 מ"מ - מתאימה לגג מרוצף וגם למפעלים ומבני תעשיה, הזקוקים בד"כ לשתי שכבות של היריעה העבה.

  • חשוב לבדוק שהיריעות מסומנות בתו תקן ושהן מיועדות ומתאימות לאיטום גגות.

איך מתבצע איטום באמצעות יריעות ביטומניות?

אנשי המקצוע מלחימים את היריעות זו לזו באמצעות מבערים, מלבד במקרים מסוימים, שבהם עושים שימוש ביריעות דביקות, שאין צורך להלחים אותן. יריעות אלה הן דקות במיוחד ויש צורך להחליפן כל חצי שנה.

  • איטום גג חדש - הקבלן יבצע הכנה של שיפועי בטון כדי לכוון את המים אל המרזבים.

  • איטום גג ישן, שנעשה עליו איטום קודם - הכנה של ניקיון יסודי של הגג, קילוף חומרי איטום ישנים ומתקלפים, הסרה של עצמים בולטים, שעלולים להפריע לאיטום.

  • גג רעוע ומוזנח - אם האיטום הישן בלוי לחלוטין, יש צורך לקלף אותו בצורה יסודית כהכנה לאיטום.

בשלושת המקרים, כהכנה לאיטום ביריעות ביטומניות, יש לנקות היטב את הגג, לשטוף אותו באופן יסודי, לייבש אותו ליממה אחת לפחות, כדי שהאיטום יהיה יעיל ואיכותי. ההכנה היא החלק החשוב ביותר בין הפעולות הכלולות בשיטת האיטום הזו.

לאחר הניקיון היסודי וייבוש הגג, הקבלן מורח שכבה שנקראת פריימר והיא מהווה את הדבק הקושר את היריעות אל התשתית הקיימת בגג.

כעת אפשר להניח את היריעות על הפריימר, בחפיפה של 10 סנטימטרים לפחות בין יריעה ליריעה ולבסוף להלחים באמצעות מבער.

שלב אחרון - גימור - הקבלן מטפל בקצוות של כל יריעה, כדי לוודא גימור נאה, שגם שומר על עמידות החומר ומורח סביב ליריעות חומר נוסף, לחיזוק ההדבקה והאיטום של היריעות.

  • בתום עבודת האיטום ביריעות ביטומניות אין צורך בהלבנת הגג מפני שהן מספיק עמידות בזכות עצמן.

  • כדי לבדוק את איכות עבודת האיטום - בקשו מהקבלן להציף את הגג. יש לסתום את המרזבים, כדי שהמים לא יצאו דרכם ולהמתין 72 שעות, כדי לראות שהמים לא מחלחלים אל המבנה.

  • ברוב המקרים תוכלו לקבל אחריות ל-10 שנים על איטום ביריעות ביטומניות.

  • אפשר לבקש מהקבלן שימוש ביריעות ביטומניות לבנות, אם אתם לא מתכוונים לרצף את הגג לאחר האיטום.

נקודת תורפה של היריעות נובעת מהחיבורים בין היריעות, ובין היריעות למעקה שכן לאלה נטיה להתנתק אם לא הותקנו כהלכה. לשם כך יש חומר ביטומני קר שנקרא ווינסיל-WINSEAL.

בעיה נוספת העלולה להתעורר ביישום יריעות ביטומניות נובעת מהחיבור שלהם לטיח, כאשר אוטמים מרתפים או קורות קשר ויסוד. טיח לא נצמד ליריעה ביטומנית, ולכן נאלצים להשתמש בסרגלי מתכת כדי להצמיד את היריעה הביטומנית לבטון. ועדיין - הטיח יבוצע עד לסרגל. לסרגלים הללו נטיה להיפתח, ואז מים יכולים לחדור ולנתק את היריעה הביטומנית.

מה עושים כשיריעה ביטומנית התנפחה? פירוש הדבר שחדרו תחתיה מים. ניתן לחתוך את מקום הנפיחות, לרוקן את המים ולהדבק מחדש את היריעה עם ווינסיל-WINSEAL של חברת וינקלר.

כיצד ניתן לתקן גג עם יריעות ביטומניות שאין בו שיפועים למשל, שהשיפועים לא טובים ויש מים עומדים? לשם כך קיים חומר לפילוס יריעות ביטומניות שנקרא WINBITUROOF של חברת וינקלר.
 

כמה עולה איטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות?

  • לגגות הזקוקים ליריעות בעובי 4 מילימטר, המחיר יהיה בסביבות 75 ש"ח למטר

  • יריעות בעובי 5 מילימטר, יעלו כ- 90 ש"ח למטר

במרבית המקרים, תידרשו לשלם מחיר נמוך יותר למטר, ככל שהגג שלכם יותר גדול, אך במקרים מסוימים הקבלן עשוי לדרוש תשלום נוסף:

זאת, אם אין מעלית בבניין, או שאין חניה, אם אין מקום למנוף, או אם הגג זקוק לעבודת הכנה מייגעת וארוכה.
 

איטום גגות בזפת

הזפת נחשבת לשיטה ותיקה ואולי גם מיושנת לאיטום גגות, אך היא בעלת יעילות מוכחת ולכן עדיין נמצאת בשימוש די נרחב. היא מתאימה במיוחד לגגות עמוסים בחפצים בולטים, כמו דודי שמש וקולטים והיא גם זולה יחסית לשיטות אחרות.

מחירה נמוך ממחיר האיטום ביריעות ביטומניות בכ-50 אחוז.

קבלני איטום בזפת, לרוב יעניקו לכם אחריות של עד 5 שנים על העבודה ולכן תצטרכו גם להפעיל תחזוקה שוטפת על הגג.

הזפת גם נוטה להיסדק ולהתבלות תחת שמש הקיץ החמה בישראל ולכן יש צורך בתחזוקה על בסיס שנתי, מה שהופך את האיטום בזפת ליקר בטווח הארוך.

שיטת איטום באמצעות זפת בגג היא שיטה ישנה יחסית. הזיפות עשוי להיראות די אטרקטיבי מבחינת מחירו גם בימינו, כיוון שזהו פתרון זול בהרבה מיריעות ביטומניות. עם זאת, קחו בחשבון שזפת תחזיק הרבה פחות זמן והתחזוקה שלה דורשת שכבת סיד או צבע מלבין שימנעו נזק כבד מקרני השמש, ואם לא תעשו כן, פשוט תסבלו מחום בלתי נסבל מהגג בתוך הבית. חשוב לדעת שבשל דרישות המשרד לאיכות הסביבה יש לבצע את העבודה רק עם מתקנים מיוחדים המיועדים לכך, ואם לא תעשו כן אתם מסתכנים בקבלת קנס.

אם זיפתתם את הגג בזמן החורף, הזפת נסדקה, והחלה חדירה של מים לבטון, תוכלו ליישם רק חומר איטום כמו -ONE של חברת וינקלר- חומר אוטם ונושם שגם ייצמד ויידבק לזפת וגם יאפשר לאדי המים הספוגים בגג להתאדות. כל חומר איטום שלא "נושם" עלול להידחות ולהתפרק כתוצאה מהאדים הכלואים.

כדאי לקרוא: איך נכין את הגג לחורף? - על שיטות האיטום השונות

בגגות חדשים נהוג להשתמש בזפת חם כשכבת יסוד טרם מלחימים את היריעות הביטומניות. המחיר למ"ר עומד על 25 - 30 ש"ח.

איטום בזפת נעשה בשתי שיטות שונות:

  1. 2 שכבות, שמשולבות עם אריג פיברגלס, או אינטרגלס כדי לחזק את שכבת הזפת וליצור שכבה קשה ואטומה למים. 

  2. שימוש בשכבה אחת של זפת, שעל גביה מוסיפים שכבה של חומר הלבנה - להגנה נוספת ולבידוד הגג מפני חום השמש. 

גם לאיטום הגג באמצעות זפת יש כמה שלבים, בדומה לשלבים של איטום בשיטות אחרות:

  • יש לנקות היטב את הגג מלכלוך, כדי לאפשר היצמדות יעילה של החומרים אל התשתית בגג. 

  • מריחת צבע מקשר - פריימיר, המסייע בהדבקת הזפת אל הגג.

  • תיקון סדקים, רווחים, שברים וכל בעיה אחרת, שעלולה להפריע לאיטום ופגוע ביעילות שלו. מדובר בתיקונים מקומיים ונקודתיים, שחשוב לבצע לפני מריחת הזפת.

  • חישוב של כמות החומר הדרוה לגג על פי גודלו.

  • מריחת הזפת.

  • שימוש בחומר הלבנה - סיד לבן מדולל במים ומחוזק עם דבק אקרילי, או דבק אחר.

אז מה עדיף, זפת או יריעות ביטומניות?

איטום גגות בחומרים אקריליים גמישים

חומרים אקריליים הם חומרים אלסטיים. לצורך איטום גגות הם מגיעים בצבע לבן, אותו ניתן למרוח על הגג, או להתיז עליו.

 זוהי שיטה שמתאימה בעיקר לגגות קטנים, אם כי ניתנת ליישום גם על גגות בטון חדשים, שאין עליהם שכבות איטום ישנות.

איטום בחומרים אקריליים זול מאיטום ביריעות ביטומניות ויקר מאיטום בזפת, אך חשוב לדעת גם שהוא מתאים רק לגגות שיש בהם ניקוז איכותי ומדוייק של המים, מפני שהחומר מתקלף אם הוא בא במגע מתמשך עם מים עומדים.

חומר איטום אקרילי הינו משחה לבנה שמיישמים על תשתית הגג באמצעות מריחה או התזה. חומר איטום אקרילי מתאים מאוד לתשתית בטון כל עוד שכבת היסוד - הפריימר - מותקנת כהלכה. הבחירה בחומרי איטום אקריליים אינה המתאימה ביותר לאיטום גגות מהסיבה העיקרית שעמידות החומר בתנאי מים שעומדים אינה גדולה. כל אזור בגג בו יווצרו שלוליות עלול לגרום לנזקים באיטום הגג, ועל כן נהוג להשתמש בחומר זה בעיקר בגגות עם שיפועים חדים. בין חומרי האיטום האקריליים הנפוצים ביותר ניתן למנות פוליגג ואקרילפז. יתרון של חומר זה הוא שאין צורך להלבין אותם מכיוון שצבע הבסיס שלהם הוא לבן. מחיר למ"ר של חומר איטום אקרילי עומד על 50-40 ש"ח למ"ר.

איטום גגות בחומרים פוליאוריטנים

מדובר בחומרים יקרים יחסית, שמחירם דומה למחירי האיטום ביריעות ביטומניות, אך נחשבים לפחות איכותיים בתחום האיטום.

לצורך יישום השיטה, נדרשת עבודה מורכבת וארוכה והיא מתאימה בעיקר לגגות שאי אפשר להשתמש בהם ביריעות ביטומניות, בגלל קושי בגישה אל הגג.

שיטה זו מתאימה לגגות שאינם חשופים לשמש, כי החומר רגיש לפגעי השמש ועלול להתקלף בקלות.

בתום עבודת האיטום, הקבלן צריך למרוח שכבת הגנה מפני קרני השמש, המסייעת לחזק את עמידות החומר.

איטום גגות ביריעות PVC

יריעות אלה אינן מולחמות לגג, אלא מונחות עליו כדי ליצור כיסוי חופשי. שכבת ההגנה של יריעות ה PVC נחשב לחזקה מאוד והיא אף גמישה.

מכיוון שהיריעות אינן מולחמות, הן מוצמדות למעקות של הגג ובכך חסרונן העיקרי - האיטום אינו מלא והרמטי כמו בשיטות אחרות.

חיסרון נוסף של השיטה הוא במחירה הגבוה, אך היא בכל זאת מתאימה לשימוש במקרים שבהם אין אפשרות להשתמש ביריעות הדורשות הלחמה בגלל אילוצים במבנה הגג.

יריעות PVC או EPDM

יריעות אלו מונחות על גבי הגג, לא מודבקות ולא מרותכות, ויוצרות שכבת כיסוי אטומה על שטח הגג. היריעות חזקות וגמישות מאוד והחומר עצמו הוא לבן, על כן לא נדרשת הלבנה. עם זאת, העובדה שהן אינן צמודות לשטח הגג יוצרת כשלים מקומיים רבים שעלולים לגרום לחדירה של מים ולכן הן אינן נחשבות לכלי האיטום הטוב ביותר לגגות. בנוסף, כאשר הן מתבלות, לא ניתן ליישם עליהם כל חומר מריחה, כיוון שהן מהוות תשתית לא יציבה. מצד שני, אם הן מותקנות כראוי, יריעות אלו יכולות להחזיק עשרות שנים. ניתן להשתמש ביריעות PVC או EPDM על כל תשתית אך השימוש בהם לא נפוץ יתר על המידה בעקבות החסרונות שצוינו לעיל. מחירם דומה למחיר היריעות הביטומניות.

חומרים פולימרים בהתזה ומריחה

חומרים אלה מכונים גם "גומי לגג" או "גומי נוזלי בהתזה" והם מיושמים במריחה או התזה. הגמישות של חומרים פולימרים בשיטה זו היא גדולה מאוד והיישום מאוד נוח. מצד שני העמידות והחוזק של החומרים הללו נמוכים לעומת חומרים אחרים, והאחיזה חלשה יותר. החומר מתאים לגגות בטון אך לא לגגות מזופתים. נהוג להשתמש בחומרים פולימרים בעיקר לגגות פח. מחירם של חומרים אלה עומד על 30 - 40 ש"ח למ"ר.

איך תבחרו קבלן איטום אמין, שיעשה עבודת איטום איכותית?

  1. ערכו השוואת מחירים - בדקו מה המחיר המקובל. תוכלו גם במאמר זה למצוא את המחירים הנהוגים. השוו בין כמה הצעות מחיר וזכרו - הצעה מאוד נמוכה, עלולה לסבך אתכם עם קבלן חאפר, שעבודת האיטום שלו לא תחזיק מעמד לזמן רב וחבל על הכסף.

  2. בקשו המלצות ובדקו שהקבלן אכן מבצע עבודות איטום שמחזיקות מעמד לאורך זמן ושהוא עומד בהבטחת האחריות שנתן בתום העבודה.

  3. בדקו את חומרי האיטום שהקבלן משתמש בהם, בקשו לראות את תו התקן וודאו שהוא משתמש בחומרים איכותיים ומתאימים לאיטום גגות.

  4. בקשו ממנו להגיע לבדוק את הגג ולתת הצעת עבודה - קבלן אמין ואיכותי, יסביר לכם את החשיבות בהכנת הגג לאיטום ויחייב אתכם גם עליה. שימו לב שהקבלן מתחייב לפנות את הגג מאובייקטים שמפריעים לאיטום - כמו דודי שמש למשל ולהשיב אותם למקומם בתום העבודה. בקשו ממנו פירוט של עבודות ההכנה שהוא מתכוון לבצע לפני תחילת האיטום וודאו שיש לו אפשרות וכוונה לנקות היטב את הגג לפני תחילת העבודה.

  5. שאלו את הקבלן אם הוא נוהג לבצע הצפה לצורך בדיקת איכות האיטום וכמה הוא גובה עבור הפעולה. המחיר הנהוג הוא בסביבות 500 ש"ח ורק קבלן איכותי יסכים לבצע את הפעולה.

  6. בדקו עם הקבלן מה כולל מחיר עבודת האיטום, מה הצפי לסיום העבודה ושאלו אותו שאלות כלליות, שדרכן תוכלו לגלות אם הוא מקצוען שיודע על מה הוא מדבר.

בחירת בעל מקצוע לביצוע עבודות איטום בגג

כדאי לנצל את עונות המעבר לביצוע תיקונים באיטום, בתקופות בהן מזג האוויר הוא נוח. מכיוון שנושא איטום הגג הוא נושא קריטי חשוב להשקיע בבחירת בעל מקצוע טוב. כמובן שמומלץ כמו בכל בחירה של בעל מקצוע להסתמך על המלצות של לקוחות עבר ולקבל כמה הצעות מחיר. כדאי לבדוק עם כל בעל מקצוע באילו חומרים הוא עומד להשתמש ובאיזה אופן. ישנם מפרטים של החומרים השונים באתרי החברות, ואם יש לכם מעט גישה טכנית כדאי לקרוא על דרך היישום הנכונה ולוודא שבעל המקצוע מקפיד עליה. לא כדאי ללכת על מי שמציע את המחיר הכי זול, אלא על בעל המקצוע הנראה האמין והמקצועי ביותר. חשוב לבדוק אם הוא מציע אחריות כחלק מהשירות. כדאי לדעת שחברות שונות העוסקות באיטום נותנות ייעוץ ללקוחות ולבעלי מקצוע, ומומלץ להיעזר בשירותיהם, בעיקר כאשר מדובר בכשל באיטום ולא בעבודה פשוטה. אין צורך להסביר את החשיבות הרבה של איטום תקני, וחשוב שתוודאו שהאיטום בגג שלכם הוא אכן כזה, כדי לעבור את החורף בשלום.

מחפשים קבלן איטום ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה

מאמרים בנושא איטום

נמצאו 29 מאמרים

שאלות ותשובות נפוצות בנושא קבלני איטום

מהו הזמן המתאים ביותר לבצע איטום גגות?

איטום גגות חייב להתבצע לפני שמתחילה עונת הגשמים. כך תוכלו לבדוק את האפקטיביות של העבודה.

יש לכם קבלני איטום מורשים באתר?

בוודאי. אתר שיפוצים פלוס מאגד בתוכו בעלי מקצוע מורשים ובפרט קבלני איטום. היכנסו וצפו במאות חוות הדעת מגולשים באתר ובחרו בקבלן המתאים לכם.

כמה עולה איטום גג?

תלוי באיזה חומר משתמשים. בגדול, אם מדובר ביריעות ביטומניות העלות היא כ 75 ש"ח לעובי 4 מ"מ וכ 90 ש"ח לעובי 5 מ"מ. ניתן גם לבצע איטום באמצעות זפת וזה יו...