בית

>

חברות פרקטים

>

מאמרים

>

פרקט למינציה: מה חשוב לדעת על הפרקט הפופולרי בישראל?

תוכן עניינים

פרקט למינציה: מה חשוב לדעת על הפרקט הפופולרי בישראל?

על מה חשוב לשים דגש כשבוחרים פרקט, חלופות, מחירים ודגשים לתחזוקה - מידע נרחב על פרקט למינציה

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-02/07/2011 6 דק' קריאה

הבחירה בפרקט לחיפוי הרצפה הפכה שכיחה מאוד בשנים האחרונות בבתים חדשים, בשיפוצים ובעיצוב פנים בישראל. הסיבה העיקרית לכך - בדומה לטרנדים אחרים - היא השפעה מחו"ל. באירופה ובארצות הברית הבחירה בפרקט נובעת מהצורך ברצפה חמימה, בשל האקלים הקר. בישראל אין בעיה של מזג אוויר קר אך הפרקט מעניק ניחוח אירופאי ואלגנטי לבית כולו. בנוסף, לפרקט יתרון בכך שהוא מתאים לסגנונות עיצוב שונים, ויכול להתאים בקלות לבית בסגנון כפרי, מודרני או אקלקטי, כאשר לכולם הוא מוסיף רקע מרשים ועדכני.

פרקט למינציה הינו חלופה פופולרית ונפוצה לפרקט עץ. מראה העץ האותנטי מתקבל מחומר פולימרי דמוי עץ המונח על MDF - תערובת של שבבי עץ. ברבים מאוד מהבתים כיום נעשית בחירה עיצובית לחיפוי רצפה בפרקט, בשל מראהו החמים והנקי. לרוב, ייבחר חיפוי פרקט למינציה על פני פרקט עץ גושני, דו שכבתי או תלת שכבתי בשל מחירו הנמוך ועמידותו ביחס לפרקט המקורי.

כאשר אנו מתייחסים לנושא העמידות של פרקט למינציה, חשוב לדעת כי לפרקטים הללו רמות שחיקה שונות, המסומנות לפי מקדם AC, בטווח שבין AC 1 ל-AC 5. רמות 1 ו-2 הן ברמה נמוכה מאוד, ואינן נמצאות כמעט בשוק. הרמה המינימלית המקובלת לפרקט למינציה ביתי היא AC3 כאשר הקטגוריה מתחלקת גם היא לדרגות שונות של מידת עמידות המסומנות גם כן במספרים: 21 עד 23 ו-31. הרמות הגבוהות יותר מיועדות לחללים המועדים לשחיקה או רטיבות. AC3 ברמה 31 ו-AC4 יתנו רמה גבוהה יותר של עמידות כאשר יש בכך צורך. רמת AC5 תתאים לחללים ציבוריים בהם יש צורך בעמידות רבה יותר לשחיקה.

פרקט למינציה פחות מתאים לחללים רטובים ולכן לא מומלץ לבחור בו לחדר האמבטיה, ובעבר גם היה פחות מקובל לבחור בו למטבח. כיום, בשל העובדה שהמטבח והסלון לרוב מחוברים בחלל אחד, נהוג שכן לחפות את הרצפה בחלל הסלון-מטבח בפרקט למינציה מתוך הנחה שהמטבח אינו סופג רמות של מים כמו חדר האמבטיה, אלא בעיקר לכלוך רב יותר.

ניקיון ותחזוקה של פרקט למינציה

פרקט למינציה הוא חומר שאינו מסתדר טוב עם כמויות גדולות של מים, ולכן מומלץ לנקות אותו עם סמרטוט לח ולייבש היטב, ולא לשפוך דליי מים ולגרוף. כאשר נשפכים נוזלים על הפרקט חשוב לנגבם מהר כדי למנוע חדירה לשכבת הדבק. כדי למנוע שריטות יש לטאטא בעדינות את הפרקט, או להשתמש בשואב אבק ולהימנע כמובן מליטוש או ממריחת שעווה, המתבצעים לתחזוקת פרקטים מעץ ואינם מתאימים ללמינציה.

פרקט בסלון

מתי נכנס שלב הנחת פרקט הלמינציה בשיפוץ כללי?

שיפוץ כללי אותו מבצע קבלן שיפוצים יתחיל בהריסות, לאחר מכן יטופלו התשתיות כמו חשמל, אינסטלציה ואיטום. במקביל לשלב זה לעתים גם ייבנו קירות חדשים שבהם עוברות תשתיות, או כאשר קירות הפנים נבנים מבלוקים. בהמשך מגיע שלב הריצוף - כאשר במקרה של בחירה בפרקט למינציה או עץ, השלב הזה יעבור בדרך כלל לסוף העבודות. אחרי הריצוף יגיעו עבודות הצביעה ועבודות בעלי המקצוע המשלימים: מטבח, עבודות אלומיניום, דלתות מיזוג ופרקטים. בשל עדינותו של פרקט הלמינציה, מקובל להתקין אותו בסוף התהליך כדי למנוע היווצרות שריטות. ישנם מקרים יוצאי דופן בהם למשל, נרצה איש פרקטים מסוים לפרויקט שזמין רק בזמן ספציפי ולכן ייכנס הפרקט בשלב מוקדם יותר, או יכולים להיות מקרים בהם נרצה לבדוק לאיזה גובה מגיע הפרקט לצורך שילוב עם האלמנטים האחרים. במקרים חריגים כאלה בהם הפרקט יגיע בשלב מוקדם, הוא יכוסה בקרטונים כדי להגן עליו, אך לרוב - הפרקט מגיע לקראת הסיום. עם זאת, חשוב למצוא ספק פרקטים מתאים מספיק זמן לפני השלב בו הוא אמור להיכנס לשיפוץ.

מי מבצע התקנה של פרקט למינציה?

אופן התקנת פרקט למינציה מתבצע בשיטה של חיבור פלטות זו לזו בנעילה על גבי תשתית של ספוג. את התקנת פרקט הלמינציה יבצע איש מקצוע בתחום הפרקטים, המגיע פעמים רבות מטעם החנות בה נרכש הפרקט. כאשר מדובר על התקנה במסגרת שיפוץ כללי חשוב להקפיד על תיאום ביחס לבעלי המקצוע האחרים, והכרחי להקפיד על קבלת תעודת אחריות על המוצר. מומלץ שלא לרכוש את החומר במקום אחר ואת ההתקנה לעשות עם איש מקצוע אחרי כדי להימנע ממצב של גלגול אחריות בין הספק למתקין.

יתרונות וחסרונות של פרקט למינציה

פרקט למינציה הוא פופולרי בשל מחירו הזול ופשטות התחזוקה שלו. הוא מגיע במגוון רחב מאוד של דוגמאות והוא פשוט להתקנה. פרקט הלמינציה עמיד יותר לשריטות מפרקט עץ, והתקנתו פשוטה יחסית. חסרונותיו של הפרקט הם אי העמידות היחסית לרטיבות והעובדה שאינו מבודד תרמית כמו פרקט עץ. וכמובן - עבור מי שחשוב לו היוקרה ומראה העץ הטבעי לא יתפשר על למינציה המהווה מעין חיקוי למראה העץ.

חלופות לפרקט למינציה

פרקט עץ - בדרך כלל נהוג להסתכל על פרקט הלמינציה כתחליף לפרקט עץ ולא להפך. אך ניגע בכמה מילים בפרקט העץ: בתוך תחום הפרקטים מעץ ישנם סוגים שונים, הנעים גם הם בטווח מחירים שונה. פרקט מעץ גושני הוא האיכותי והיקר ביותר, המחיר הבינוני יהיה של הפרקט הדו שכבתי והתלת שכבתי יהיה הזול ביותר. פרקט העץ מגיע בגימור לכה או שמן, כאשר המועדף לרוב הוא גימור הלכה מכיוון שהוא דורש פחות תחזוקה מגימור השמן. ישנם סוגים שונים של עץ המשמשים לפרקט בהם מהגוני דובדבן, אגוז, אלדר ועוד. מחירי פרקטים מעץ מתחילים בטווח הגבוה ביותר של פרקטים מלמינציה אך המראה הוא אותנטי ויוקרתי יותר. ולכן, מביני דבר ואנשים המעוניינים בשיפוץ יוקרתי יעדיפו אותו על פני הלמינציה.

גרניט פורצלן דמוי עץ - גרניט פורצלן הוא למעשה סוג של אריח קרמיקה עם ציפוי, ההופך אותו לעמיד במיוחד. מדובר בסוג הריצוף הפופולארי ביותר בישראל, מכיוון שהוא מחזיק מעמד שנים רבות, אינו סופג נוזלים, עמיד ללכלוך ומתאים לכל סוגי החללים בבית. טווח סוגי הדגמים של אריחי הגרניט פורצלן הוא רחב יותר מכל סוגי האריחים האחרים, ואחד מיתרונותיו הוא שהוא מגיע גם בשלל חיקויים של סוגי אריחים אחרים. בין השאר, ניתן למצוא אריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט, כאשר האריח מגיע עם שלל היתרונות של אריח גרניט פורצלן, עם מראה של עץ. יתרונות האריח הופכים אותו למתאים ביותר לחדרים רטובים, כאשר שם ניתן לנצל היטב את תכונותיו ולהרוויח את המראה החמים של העץ.

מחפשים חברת פרקטים ולא מצאתם ?

או
גרניט פורצלן דמוי פרקט

מחירי פרקט למינציה

מחיר חומר מתחיל ב-50 ש"ח למ"ר ועד 150 ש"ח, ומחיר התקנה נע בין 50 ל-100 ש"ח למ"ר. מחיר ממוצע של חומר כולל התקנה הוא 200 ש"ח למ"ר. מומלץ שלא לבחור בחומר סיני באיכות ירודה, ולהקפיד גם על בחירת בעל מקצוע איכותי ובעל ניסיון ליישום, כדי שיחזיק מעמד זמן רב.

ניתן לראות כי לפרקט למינציה יתרונות רבים בהם פשטות התקנה, מראה מרשים ועלות לא גבוהה במיוחד. אך בכל מקרה בבחירת פרקט למינציה במסגרת שיפוצים או בניה חשוב מאוד להקפיד על בחירת בעל מקצוע איכותי ובעל ניסיון לצורך התקנה, חתימה על חוזה מסודר מולו וכן וידוא נושא האחריות. זאת על מנת שפרקט הלמינציה ילווה אתכם שנים רבות.  

מחפשים חברת פרקטים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה