בית

>

קבלני שיפוצים

>

מאמרים

>

תכנון תשתיות לפרויקט שיפוץ גדול - איך מתכננים וכמה זה עולה?

תכנון תשתיות לפרויקט שיפוץ גדול - איך מתכננים וכמה זה עולה?

תכנון תשתיות לבית חדש, או לצורך פרויקט שיפוצים רחב היקף דורש תכנון יסודי ומדוקדק, כדי לחסוך בהמשך תיקונים של ליקויים שונים, שנוצרו בגלל תכנון לוקה בחסר. אז אילו תשתיות יכולות להיות לבית משופץ ואיך מתכננים אותן?

מאמר מאת צוות שיפוצים פלוס

פורסם ב-29/10/2020 5 דק' קריאה

תכנון תשתיות בתהליך שיפוץ, או בניית בית מתבצע לרוב על ידי מומחים לסוג התשתית המדובר, לצד מהנדס, אדריכל ומעצבת פנים, לפי הצורך.

הכלל הראשון בתכנון תשתיות לפרויקט שיפוץ גדול הוא בחירה נכונה של קבלני השיפוצים השותפים לתהליך, ביניהם גם קבלן שיפוצים, שהוא המנהל של הפרויקט בשטח, הוא האחראי על העובדים השונים, ביניהם גם חשמלאי, אינסטלטור ועוד.

מומלץ אף לשכור את שירותיה של חברת בדק בית, כדי לבדוק מה מצבן של התשתיות השונות והאם הן יעמדו בתהליך שיפוץ גדול, או שכדאי להחליף אותן כחלק מהתהליך.

תכנון תשתיות - למה זה טוב?

תכנון תשתיות לפני שיפוץ גדול מספק לכם תוכנית עבודה מסודרת לכל אחד מבעלי המקצוע, מבטיח שלא יהיו התנגשויות ותקלות קריטיות במיקום חלקי התשתיות השונות ועוד, אבל יש לו גם יתרונות נוספים:

  • אפשרות שילוב מערכות נוספות בבית, כמו מערכת בית חכם
  • בדיקה מקצועית של מיקום התשתיות תבטיח שלא ייגרם להן נזק בעת עבודות השיפוץ, הכוללות גם הריסה של קירות וחלקי מבנה נוספים
  • תכנון מדויק של התשתיות יבטיח חיבור מסודר וחוקי למערכות המוניציפליות
  • פעולה תקינה של התשתיות השונות בתום עבודות השיפוץ

תשתית חשמל

לפני שמתחילים לתכנן את תשתית החשמל, כדאי לחכות שמעצבת הפנים תסיים את תוכנית ההעמדה של הריהוט בבית, כמו גם תוכנית המיזוג של הבית, כך תדעו איפה ואם צריך להוסיף נקודות חשמל, להגדיל את ארון החשמל ועוד. ברגע שתסתיים התוכנית, תוכלו למקם את נקודות החשמל ולבנות את התשתית באופן מדויק ונוח.

אם יש כמה קומות בבית, יש להתקין לוח חשמל אחד לכל קומה, כדי להקל על הטיפול בבעיות חשמל שונות וכן כדי למנוע עומס של צנרת מלוח חשמל אחד לכל חלקי הבית.

העברת לוח חשמל למקום חדש עולה בין 700 ל- 2,600 ש"ח, בנוסף יש לחשוב גם על עבודה על תשתיות החשמל החדשות, אשר מצריכה עבודה של חשמלאי מקצועי וביקורת של חברת חשמל.

תכנון תשתית חשמל מתבצע בד"כ ע"י האדריכל של הפרויקט. התכנית כולה, כולל תשתיות, עולה לפחות 6,000 ש"ח לדירת 5 חדרים. אם רוצים לשכור את האדריכל לתכנון נקודתי של תשתית החשמל, ניתן לשלם לו לפי שעה בתעריפים של כמה מאות שקלים לשעה.

תשתית מים וביוב

שחר רוטרמן

ציון 9.75 50 חוות דעת

רן מזרחי

ציון 10 4 חוות דעת

ג'מאל אבו נאב

ציון 9.6 5 חוות דעת

יעקב גולן

ציון 9.29 47 חוות דעת

הצעד הראשון בשיפוץ תשתיות מים הוא בחירה של המערכת המתאימה ביותר לבית שלכם. החלוקה העיקרית היא בין מערכות עם מרכזיית מים לבין מערכות ללא מרכזיית מים.

את הבחירה מומלץ לבצע בעזרת האדריכל, מהנדס ואינסטלטור, כמו גם לבקש מהקבלן שלכם להביע את דעתו כדי להבטיח שהמערכת הנבחרת מוכרת לו וכי הוא יודע כיצד להתקין אותה.

אם אתם מתקינים תשתית מים עם מרכזיית מים בבית רב קומות, תצטרכו להקים מרכזיה נפרדת לכל קומה בבית, בפינה נסתרת, שכן מדובר על פריט לא אסתטי במיוחד.

לגבי תשתיות הביוב

במיוחד כאשר מדובר על תהליך שיפוץ נרחב, חשוב לבצע איתור ומיפוי של קווי הביוב והמים הקיימים. זאת אפשר לבצע בעזרת אינסטלטור מקצועי עם ציוד מתאים. בנוסף, יש לבצע בדיקה של איתור נזילות וכן סקירה מלאה של חלל העבודה לפני תחילת השיפוץ, גם אם לא מחליפים את קווי הביוב והמים.

תכנון תשתיות המים והביוב בבית מרוכז במסמך אחד, הנקרא "נספח סניטרי", אותו מכין יועץ אינסטלציה מוסמך והוא עולה כ - 3000 ש"ח.

תשתיות מיזוג

כאמור מעלה, תשתיות המיזוג צריכות להיות מסונכרנות עם תשתיות החשמל והמים ולכן כדאי לבצע את התכנון של שלושת התשתיות הללו בתיאום מלא.

בין סוגי מערכות המיזוג אותן ניתן לשלב בבית קיימים המזגנים, אך ניתן גם לשלב חימום תת רצפתי, חשמלי, או על בסיס מים. לכל אחד מסוגי החימום יש לבצע התאמות מיוחדות לארון החשמל, חיבורים מתאימים למים, הנחה מסודרת מתחת לרצפה בגובה הנכון ועוד.

אמצעי חימום נפוץ נוסף בישראל הוא הקמין. יש קמין עץ וקמין גז או סולר. כולם צריכים חיבור מתאים לארובה. קמין גז צריך כמובן חיבור מתאים לתשתית הגז של הבית, על ידי טכנאי גז מורשה בלבד, להחליט אם הקמין יהיה מחובר ישירות לבלוני גז, או בעל חיבור למערכת הביתית. רצוי להתייעץ עם מומחה לקמינים לגבי גודל הקמין, התפוקה שלו,, המיקום המומלץ ועוד.

מחיר תכנון תשתיות מיזוג לדירה, או בית פרטי תלוי בסוג המיזוג הרצוי, גודל הבית ועוד. ניתן להזמין תכנון של מערכת מיזוג לבית ללא תשלום, אם אתם מתחייבים לרכוש את המערכת מהחברה המייעצת.

תשתית תקשורת

כל בית בישראל, חדש או משופץ, צריך תשתית תקשורת איכותית ולכן חשוב להכיר את השיקולים לתכנון תשתית תקשורת:

  • מספר המכשירים המיועדים להיות מחוברים לאינטרנט ברחבי הבית
  • סוג הרשת הרצוי - בהתאם למהירות העברת הנתונים ורמת המקצועיות הרצויה
  • אופי השימוש - האם החיבור לתקשורת נעשה לצרכים בידוריים ופרטיים בלבד, או גם לצרכי עבודה, לימודים וכן הלאה?

במסגרת השירות, בעלי המקצוע יתכננו עבורכם:

  • חיבור של נקודות תקשורת לפי הצורך
  • ארון תקשורת מותאם לצרכים הרלוונטיים
  • בדיקות התאמה לסיבים אופטיים
  • תכנון רשת אלחוטית מאובטחת ומנוהלת
  • חיבור אינטרקום
  • מצלמות אבטחה

מחיר התקנת תשתית תקשורת לבית פרטי משתנה בהתאם לגודל הבית ומספר נקודות התקשורת, כמו גם מהירות הגלישה, סוגי החיבורים, סוגי המכשירים ועוד. משום כך יש ליצור קשר עם חברה מתמחה בהנחת תשתיות תקשורת לקבלת הצעת מחיר.

התקנה של נקודת תקשורת אחת עולה בסביבות 250 ש"ח.

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

תשתית גז

בדומה לתכנון של מערכות חשמל ומים, גם תכנון של מערכת הגז צריך להתחיל מחשיבה על נקודות הגז הנדרשות בבית:

  • חיבור לכיריים
  • חיבור לתנורי חימום וקמינים בנקודות שונות בבית
  • חיבור גז לגריל גז במרפסת, או חצר
  • נקודת גז לחימום מים לרחצה
  • נקודת גז למייבש כביסה

לאחר תכנון הנקודות הדרושות והטמעה שלהן בתוכנית האדריכלית, יש לפנות אל חברת הגז ולבקש ממנה תכנון של תשתית גז. רצוי לעשות זאת לאחר הקמת השלד ולפני הקמת תשתית המים.

חשוב לדעת כי תשתית הגז ממוקמת בחלקה הגדול מתחת לרצפה ולכן שינויים בתכנון המקורי עשויים להיות מורכבים ויקרים מאוד.

מחיר תכנון תשתית גז לבית פרטי משתנה בהתאם לגודל הבית, מספר נקודות הגז, מצב המערכת הקיימת, נגישות ועוד. משום כך יש לבדוק את העלויות הצפויות באופן נקודתי מול חברת הגז.

התקנה של נקודת גז אחת על ידי בעל מקצוע עולה בממוצע 450 ש"ח.

לסיכום

ניתן לראות כי תכנון תשתיות לבית חדש, כמו גם במקרה של שיפוץ נרחב לבית קיים, הוא עניין מורכב ולא זול במיוחד. יחד עם זאת, חשוב להקדיש את המשאבים הדרושים לצורך הקמה של תשתיות איכותיות, אשר ישרתו אתכם לשנים ארוכות.

רוצים עזרה בתכנון התקציב? לחצו כאן כדי להיכנס אל מחירון שיפוצים של אתר שיפוצים פלוס.

מחפשים קבלן שיפוצים ולא מצאתם ?

או

המאמר עזר לכם?

שאלו את המומחים בפורום

שאלו שאלה