נמצאו 7 טיפים בנושא חוק הבניה והשיפוצים.
-
איך נדע אם ניתן להוציא היתר לתוספת בניה?
כדי לקבל היתר לתוספת בנייה צריך להתקיים אחד משני תנאים: האחד הוא שלא נוצלו כל זכויות הבניה בנכס, ולכן יש אפשרות לנצל את זכויות הבניה הנותרות לצורך תוספת הבניה המתוכננת. התב"ע (תכנית בניין עיר) של רשות המקומית מציין את זכויות הבניה הקיימות, ובמידה והן לא מנוצלות ניתן לבנות. יכול גם לקרות מצב שבו התמ"א שונתה לאחר שנבנה הבניין ולכן "נוצרו" זכויות בנייה חדשות שניתן להשתמש בהן.
האפשרות השניה היא שהשטח המדובר לתוספת הבניה הוא שטח שירות כמו מחסן, חניה, חדר כביסה, מרתף, חדר אשפה או ממ"ד. הגורם המוסמך לתת היתר בניה לתוספת הבניה הוא הרשות המקומית. חשוב לדעת כי ישנן עבודות מסויימות מהן יש פטור מקבלת היתר בנייה מאז "רופרמות הפרגולות" כמו בניית גדר או פרגולה. ישנם תנאים מפורטים לעבודות הפטורות וכדאי לוודא אם העבודות שתכננתם הם כאלה.
-
האם יש צורך בהיתר לבניית פרגולה?
כדאי לדעת כי החל מתחילת 2016 חל במלואו תיקון 101 לחוק התכנון והבניה, הידוע בכינויו "רפורמת הפרגולות". כפי שניתן להבין מכותרת התיקון, אחת ממשמעויותיו היא פטור מקבלת היתר למספר סוגי עבודות בניה, כאשר בניית פרגולה היא אחת מהן. עם זאת, כדאי לדעת שיש לכך כמה תנאים: הפרגולה חייבת להיות מחוברת באחת מפאותיה למבנה ושטחה חייב להיות עד 20 מ"ר. בכל במקרה של הקמת פרגולה חובה להודיע לרשות הרישוי עם אישור מהנדס מבנים. אם הפרגולה שאתם מתכננים אינה עומדת בתנאים הללו יש צורך בהוצאת היתר בניה. הבקשה להיתר נערכת על ידי אנשי מקצוע (הנדסאי/אדריכל), עליה חותם מהנדס בנין, מבקשי הבקשה ואם ישנם - גם שכנים צמודים. את הבקשה יש להגיש לוועדה המקומית.
-
לפני השיפוץ - ייעוץ בעניין היתרי בנייה
שיפוץ פנימי של דירה אינו מחויב בהיתר בניה, כל עוד אינו משנה את המבנה חיצונית ואינו משפיע על החזיתות, על הגובה ועל ייעוד החללים. עם זאת, ישנם מקרים בהם יהיה צורך בהוצאת היתר בניה - למשל במקרה של מחסן צמוד לבית שהוסב לחלל למגורים או סגירת מרפסת. לא לכולנו יש את הידע המתאים ולפעמים קצת קשה לדעת בדיוק אם יש צורך בהוצאת היתר או לא. לכן כדאי מאוד להתייעץ עם איש מקצוע בעניין. בניה ללא היתר יכולה להוביל לכתבי אישום, להליכים בירוקרטיים בלתי נגמרים ולחיוב להשבת את המצב לקדמותו. עבור השקט הנפשי - כדי להתייעץ לפני היציאה לדרך.
-
שבירת קירות - האם אפשר לבד?
רק קונסטרוקטור יכול לשבור קיר נושא. במידה והקיר שאנחנו רוצים לשבור איננו קיר נושא, אפשר לשבור בעצמנו - כמובן להיזהר מחשמל וצנרת.
את הקיר מתחילים לשבור מלמעלה ומסיימים למטה - כדי להימנע מצניחת לבנים.
-
חסכו את דמי הארנונה בזמן השיפוץ
שיפוץ יסודי בהיקף נרחב, שבגינו לא ניתן להתגורר בדירה במשך תקופה, מקנה זכאות לפטור זמני מארנונה. הסדירו את הנושא הזה עם הרשות המקומית.
-
צבעים וטפטים בעלי תו תקן
חשוב מאד לקנות צבעים וטפטים בעלי תו תקן .בצבעים וטפטים שהם אינם בעלי תו תקן יש סכנה להיחשף לחומרים רעילים ומסוכנים ואף ריח לא נעים בחדר.
-
חומרים בעלי תו-תקן
ישנם אין ספור של חומרים שונים וחברות שונות כאשר על חלק מהחומרים יש תו תקן של מכון התקנים. לצערינו ישנם לא מעט "חאפרים" שינסו לחסוך על חשבונינו כסף בקניית חומרים זולים ולא איכותיים ועל כן חשוב מאד לבקש מקבלן השיפוצים להראות את תוית מכון התקנים על אריזות החומרים.